Aqara Curtain Driver E1 kan förbokas imorgon

Från sajten:
image

Lösningar för att motorisera dina gardiner finns det många av och nu får vi en till. Aqara släpper officiellt sin gardinmotor i Sverige den 18 juli och förbokning startar imorgon.

Aqara Curtain Driver E1 är en gardinmotor som ser till att dina gardiner trillar in i ditt smarta hem. Den kommer i två olika versioner, en för de flesta gardinskenor samt en för gardinstänger så säkerställ vilken version du behöver.

Aqara Curtain Driver E1 Track Version

Batteritiden är upp till 1 år och det inbyggda batteriet laddas via USB-C. Protokollet som används är Zigbee 3.0 och gardinmotorn har dessutom en inbyggd ljussensor vilket innebär att styrning av gardinen kan ske baserat på ljusnivån i ditt rum. Stöd finns utöver för Apple HomeKit även för Google Home, Amazon Alexa samt IFTTT.

Aqara Curtain Driver E1

Maximal belastning som motorn klarar av är 12 kg vilket omfattar de flesta normalstora gardiner. Har du större gardiner som hänger parvis går det att gruppera 2 motorer för samtidig styrning. Det är också möjligt att styra öppningshastigheten vilket innebär tystare drift, om än lite långsammare vilket kan vara skönt i ett sovrum.

Rekommenderat pris för Aqara Curtain Driver E1 Track Version är 979 kronor och för Rod Version är priset 1099 kronor. Aqara Curtain Driver E1 kan förbokas imorgon hos återförsäljaren Gröna Hus.

Källa: Gröna Hus

Nice! Har tänkt montera gardinskenor över fönsterna i gillestugan där vi har vår TV, som automatiskt ska stängas när TVn slås på och solen är uppe. Tänkte först köra med SwitchBot, men Aqara känns bättre eftersom jag redan har ett utbyggt Zigbee-system.

Den här borde funka på IKEA Vidga kan man hoppas :crossed_fingers: