Aqara Camera Hub G3 - den mest mångsidiga kameran hittills

Från sajten:
image

Aqara fullkomligt spottar ur sig produkter och nu har vi tagit en titt på deras nya hybridprodukt till smarta hemmet – Camera Hub G3.

Unik

För er som redan har tänkt att ni vill ha en så går vi igenom hur ni kommer igång. Men vi tänker också jämföra den med föregångaren Camera Hub G2H. Det som gör den här kameran lite unik utöver att den också är en hub, är att vi får det nya protokollet Zigbee 3.0. Detta tillåter oss att kunna ansluta upp till 128 enheter till vårt smarta hem.

Förbättrad AI

Aqara har även tryckt in en helt ny processor vilket gör att vi får en ny och förbättrad AI. Kameran kan följa människor, hundar och katter men det stannar inte där utan den kan även läsa av handgester. Vilket betyder att vi kan ställa in så att när vi håller upp exempelvis fem fingrar mot kameran så kan det lösa ut säkerhetssystemet eller skicka en notis till en mobiltelefon. Vilket kan vara väldigt bra om vi exempelvis behöver signalera efter hjälp i vårat hem.

Avancerade funktioner – simpel installation

Kameran kommer även med ett privatläge där vi har möjlighet att stänga själva kameralinsen när vi är hemma, så vi slipper känna oss övervakade. Även upplösningen har Aqara uppgraderat i år och vi får hela 2K men tyvärr inte i Homekit som fortfarande endast erbjuder 1080p.

Allt ställs enkelt in i Aqaras egna app Aqara Home och efter installationen får vi även möjlighet att synka kameran med Apple Homekit.

En komplett genomgång av produkten samt installationsprocess finns i vår videorecension.

 

RECENSION: CAMERA HUB G3

FÖRDELAR

  • 2K-upplösning
  • Den nya AI-igenkänningen
  • Egen lagring via SD-kort
  • Både en kamera och en hub i ett
  • HomeKit

NACKDELAR

  • Endast 1080p-upplösning i HomeKit
  • Vissa funktioner försvinner när den ansluts till HomeKit

DETALJER

Färg: Vit
Trådlöst protokoll: Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n/a/ac 2.4/5GHz, Zigbee 3.0
Maximal upplösning: 2K (2304×1296p)
Betraktningsvinkel: 110°
Panorering/tiltande:
Horisontellt 340°, vertikalt 45° (uppåt 30°, neråt 15°)
Dimensioner: 123.4 × 85.1 × 67.8 mm
Temperatur för användning: -10°C – 40°C
Detta ingår: Aqara Camera Hub G3, USB-C-kabel, silikonskydd med öron
Kompatibilitet: HomeKit, Google Home, Amazon Alexa
Pris: 1 199 kronor

SAMMANFATTNING

Vi får en riktigt bra övervakningskamera med 2K-upplösning med en helt ny processor som ger oss AI-igenkänning. Dessutom en lins som kan följa oss vart vi än går i en vinkel som täcker 360 grader. HomeKit drar dock ner bildkvaliteten till 1080p så för att få tillgång till allt godis som erbjuds kan man hålla sig till Aqaras app. Så om ni är på jakt efter en övervakningskamera tycker jag att ni ska slå till på just denna.

BETYG: 4 / 5

Det blir ett köp. Jag har den tidigare varianten och ör nöjd öven om den för tillfället är lite lidande av frostiga fönster i stugan där den sitter :slight_smile:

1 gillning

Helt rätt! Du kommer inte bli missnöjd!

Fast till nästa år måste jag fundera över placeringen av kameran. (Kommer inte åt stugan nu under vintern så vi kan inte åtgärda frosten )

bild

Oj satan :rofl: