Aqara börjar rulla ut Matter-uppdateringen till M2

Från sajten:
image

Det har varit på gång ett tag nu och nu är det äntligen dags! Aqara börjar nu rulla ut uppdateringen som ger stöd för Matter till sin smarta hub, Aqara Hub M2.

Kinesiska företaget Aqara var tidigt ute och meddelade att de skulle stödja den nya standarden Matter. Först var det sagt att en uppdatering skulle släppas till deras Aqara Hub M2 i december månad. Denna sköts dock upp men nu är det dags.

Den nya versionen 4.0.0 är en beta så fundera en gång extra om du vill vara tidigt på det eller vänta lite. Efter en uppdatering kommer Zigbee-enheter som är anslutna till M2 att ha stöd för Matter över Wi-FI.

Uppdateringen väntas ta mellan 4-6 veckor för alla M2 hubbar på den internationella marknaden. Under de kommande månaderna väntas även deras andra hubbar få en uppdatering, vilka då inkluderar följande enheter: Hub M1S/M1S Gen 2, Hub E1, Camera Hub G3 och Camera Hub G2H Pro.

Användare kan se om uppdateringen finns tillgänglig via Aqara Home-appen. För att aktivera stödet för Matter behöver användaren välja “Bind to Matter (Beta)” under inställningar. Ta en titt på videoklippet för mer information.

Som nämnts tidigare så behöver användaren läsa igenom kraven ordentligt innan en uppdatering sker;

  • Säkerställ att appen Aqara Home är uppdaterad (version 3.0.8 eller högre)
  • Att hubben är ansluten till deras globala servrar
  • Minst en Zigbee-enhet bör vara ansluten till hubben innan uppdatering sker
  • Dubbelkolla så att din Matter controller (ex vis HomePod mini, Nest Hub Gen 2 osv) samt mobiltelefonen är anslutna till samma lokala nätverk (samma SSID)
  • Senaste versionen av iOS bör vara installerad, 16.3 eller högre

Observera att existerande enheter inte behöver återställas vid uppdatering. Användare kan fortsätta att använda HomeKit och sedan ansluta Aqara-enheter till andra system via Matter.

Vidare så är det så att en del funktioner som idag finns och används i HomeKit nödvändigtvis inte går att använda via Matter. Följande produkter från Aqara stöder Matter efter uppdateringen.

Företaget nämner också att om produkter ansluts till Apple Home via Matter så är dessa mer beroende av nätverkets kvalitet så säkerställ att detta fungerar optimalt i hemmet. Om signalen är för svag blir det ett klassiskt “No response).

Kör du Google Home idag finns mer information att ta del av via detta blogginlägg. I nuläget stöder Amazon Alexa eller Samsung SmartThings någon Matter Bridge (Aqara Hub M2) så det är Apple Home eller Google Home som gäller.

Om det blir för stora problem med beta-versionen är rådet att försöka ta bort hubben från Matter och sedan lägga till den som vanligt igen.

Kommer du att uppdatera din Aqara Hub M2 till Matter?

Källa: Pressmeddelande

1 gillning