Apples Greg Joswiak: "Samsung kopierade Apple"

Från sajten:
image

Wall Street journal har släppt en 20 minuters dokumentär där vi får träffa 15-årige Noah.

Noah föddes 2007, samma år som Steve Jobs visade upp världens allra första iPhone. Dokumentären följer Noah och hans familj men intervjuar också, bland annat, Greg Joswiak. Joswiak fick uppdraget av Steve Jobs att marknadsföra iPhone till de stora massorna. Han är idag Apple’s “Senior vice president of worldwide marketing.” I dokumentären behandlas även de tidiga dagarna mellan Apple och Samsung och hur Samsung marknadsförde sina telefoner (som på den tiden hade betydligt större skärm än iPhone) som vida överlägsna Apple’s.

Joswiak beskriver Samsung som “Irriterande” och “Allt dom gjorde var att göra en sämre kopia av vår teknologi och slängde en större skärm runt det.” Apple stämde Samsung 2011 för patentstöld och åtalet pågick i domstol fram till 2018. Uttalanden som det av Joswiak är ovanliga och något vi troligen aldrig hade sett under Steve Jobs tid. Apple har de senaste åren blivit mer och öppna. Dokumentären är intressant och väl värd att se. Den visar en generation som inte kan minnas en värld utan iPhone, för dom har aldrig levt i en.

En värld där all kunskap, godhet, ondska, minnen, vänner, underhållning och allt däremellan alltid finns i deras omedelbara närhet. En enhet av metal och glas som på 15 år förändrade hela den mänskliga rasen för alltid. Det finns troligen inget gott eller ont i det hela, för som alltid, det vi gör med tekniken vetenskapen förser oss med, är upp till oss.

Via Macrumors.

2 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Apple vs resten