Apples App Store Foundation Program välkomnar sin 59:e svensk

Från sajten:
image

För att maximera utvecklares potential erbjuder Apple programmet App Store Foundations som nu utökas till 29 länder samtidigt som de valt ut en svensk apputvecklare.

Apples App Store Foundations Program lanserades 2018 och är ett program för att ge utvalda apputvecklare extra stöd till att växa och marknadsföra sina appar. Under programmet får utvecklarna en skräddarsydd kursplan där de lär sig hur de ska använda Apples teknik och API:er. På kurserna kommer de även lära sig hur de bäst ska marknadsföra sig i App Store för att fånga användares intresse.

Efter programmet har utvecklarna fortsatt tillgång till experthjälp från Apple och får vara med i ett alumnnätverk med andra utvecklare för att kunna ta del av varandras erfarenheter. Samtidigt som Apple välkomnar den 59:e svenska utvecklaren till programmet så expanderas det nu till 29 nya länder i Europa.

”Den talang och kreativitet som svenska apputvecklare besitter är något vi väldigt gärna stöttar. Genom att välkomna vår 59:e svenska utvecklare till App Store Foundations Program, när vi nu utökar det till ännu fler länder, förstärker vi vår satsning på att arbeta tätt tillsammans med och ha en konstant dialog med utvecklare som bygger spännande appar som gynnar miljontals användare runt om i världen. Jag ser fram emot resultaten under kommande månader och år.”
– Christopher Moser, Senior Director of App Store i Europa.

Några tidigare svenska apputvecklare som vuxit rejält tack vare programmet är utvecklarna bakom appar så som Planta som hjälper användare att identifiera sina krukväxter, hälso- och träningsappen OWNU och skidspelet Grand Mountain Adventure.

Källa: Apple

1 gillning