Apple Vision Pro – Apples VR-headset

Har Apple Vision Pro en USB-C-port eller gäller inte EU-förbudet AR-headset?

Kanske kommer en EU-variant när det släpps här.

Är det inte bara att koppla in usb-c i batteriet? Den ser ut att ha ett USB-c format hål.

Så om Apple gör en extremt tunn iPhone där man i stället bär på ett externt batteri så behöver bara batteriet ha en USB-C-ingång? Inte för att de lär göra det men jag undrar hur lagen är utformad.

Från sajten:


PolySpatial som Unitys verktyg heter gör det enklare för utvecklare att porta och utveckla spel till Apples senaste headset.

När Vision Pro presenterades i juni så avslöjade Apple ett samarbete med Unity. Det här samarbetet har resulterat i utvecklingsverktyget PolySpatial. Förutom utveckling av nya spel så hjälper PolySpatial till att porta gamla spel med tillägg för att ge dessa den tredimensionella verklighet som Vision Pro erbjuder.

PolySpatial använder även Apples RealityKit och påminner om Unity Engine för utvecklare som har erfarenhet av dessa verktyg. Unity har inte avslöjat när den officiella versionen släpps men en betaversion finns tillgänglig redan nu.

Via: Macrumors

Från sajten:
image

Batteripacket som presenterades med Vision Pro kan ha fått ett nytt ”magiskt” namn.

När Vision Pro presenterades visades det upp ett batteripack som skulle göra headsetet ”trådlöst” i två timmar. Nu kan ett namn på denna powerbank ha hittats bland kod till tvOS 17 beta 5. Tidigare kallades det för MagSafe Battery Pack men senaste namnet är alltså Magic Battery. Lämna gärna en kommentar om vad du tycker att Apple ska döpa deras batteri för byxfickan som ansluts till Vision Pro med sladd.

Via: The Verge

8 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Flams och trams

Från sajten:
image

Ingen yttre skärm och ett lite sämre chip ser ut att bli receptet för att halvera prislappen på Apples headset.

Något som utmärkte Vision Pro var den yttre skärmen som visade ögonen på den som bar headsetet. Vision Pro lanserades med prislappen 3 500 dollar och Apple har länge ryktats släppa en billigare version senare. Enligt Bloombergs Mark Gurman så satsar Apple på ett pris mellan 1 500 till 2 500 dollar för den modellen. Så klart måste något bort för att kunna nå det priset.

Gurman skriver att det troligtvis blir den yttre skärmen och ett lite snålare chip under huven. Istället för Mac-datorernas M-chip så kan det bli ett motsvarande A17 Pro-chip som sitter i Apples iPhones. Den lägre prislappen är tänkt att locka en bredare marknad men 1 500 till 2 500 dollar känns ändå lite väl mycket för att vinna över massorna.

Via: Engadget

Ta bort den yttre skärmen låter bra. Såg creepy ut med den.

Från sajten:
image

Apples storsatsning i VR och AR ser ut att bli försenad och Bloombergs Mark Gurman tror sig veta när den blir tillgänglig.

Vision Pro är tänkt att släppas i januari men mycket pekar mot att Apple kommer få det svårt att hinna få deras headset redo tills dess. I Mark Gurmans senaste nyhetsbrev skriver han att Apple troligtvis kommer att släppa den i mars.

Apple brukar hålla ett event runt den tiden och kan passa på att pusha den lite extra då. Enligt Gurman kommer Apples största butiker ha ett demo-ex redo för att testas. Det förväntas tillverkas 400 000 exemplar av Vision Pro under nästa år och den kommer inte att bli tillgänglig i Sverige under det året.

Via: Macrumors

Från sajten:
image

Det här är året som Vision Pro släpps och det ryktas nu att Apple tänker ge VR-headsetet en mindre presentation nästa vecka inför lanseringen.

Enligt Bloombergs Mark Gurman så tänker Apple sno åt sig lite strålkastarljus nästa vecka inför lanseringen av Vision Pro i februari. Gurman skriver även att Vision Pro-headsets redan har börjat skickas ut till Apples butiker i USA. Det här för att de anställda i butikerna ska kunna utbildas på den nya produkten inför släppet.

Vision Pro kommer släppas först och främst i USA för att sedan ta sig till länder som Kina, Kanada och Storbritannien. Prislappen ligger på 3 499 dollar eller närmare 50 000 kronor med moms inräknat om den skulle ta sig hit till Sverige.

Via: Engadget

1 gillning
2 gillningar

Från sajten:


Apple Vision Pro är Apples första nya produktkategori på mycket länge – AR-headsetet börjar säljas i USA den 2 februari.

Hugande spekulanter kan förbeställa redan 19 januari men det är tveksamt om det blir några större köer. Apple Vision Pro kostar 3499 dollar plus försäljningsskatt. Utrymmet är då 245 GB.

Behövs det linser för att göra allting större går de på 99 dollar respektive 149 dollar beroende på behov.

Apple-hövdingen Tim Cook skräder inte med orden i pressmeddelandet och säger

“The era of spatial computing has arrived, Apple Vision Pro is the most advanced consumer electronics device ever created. Its revolutionary and magical user interface will redefine how we connect, create, and explore.”

Via: Apple.

Skall bli intressant och följa denna release och få riktiga recensioner. Kommer utvecklare hoppa på tåget. Och hur smidigt kommer det gå att köpa en i en Apple Store när man behöver linser.

1 gillning
1 gillning

Grymt sugen på en Vision. Får nog sälja av lite skog i år. Om det finns en app för att räkna träd som är klara för avverkning, med den så kan jag säkert ta den på firman också :joy:

Problemet är väl att likt telefoner så vill man byta vart annat/tredje år när en ny och förbättrad modell kommer ut. Det blir många träd!

Med tanke på åldern min kanske jag inte hinner med så många byten :joy: så kanske det finns kvar några träd till nästa generation ändå.

Hur gammal är du, om man får fråga, o ärade åldring :stuck_out_tongue_winking_eye:

Snart 61

1 gillning