Apple visar upp nästa generations processorer

Från sajten:
image

Apple har presenterat nästa generation av M-processorer: M3, M3 Pro och M3 Max. Dessa nya chips bygger på samma 3nm-process, som A17 Pro. GPU:n använder en ny teknik som Apple kallar för Dynamic Caching.

Standard-M3-chippet har upp till en 8-kärnig CPU och upp till en 10-kärnig GPU, M3 Pro-chippet har upp till en 12-kärnig CPU och upp till en 18-kärnig GPU, och M3 Max-chippet har upp till en 16-kärnig CPU och upp till en 40-kärnig GPU.

Med M3-chippen får Mac nu för första gången hårdvaruaccelererad ray tracing. Ray tracing anpassar ljuset efter det som händer i scenen, så att utvecklare kan skapa mer realistiska och exakta bilder i appar och spel. Detta i kombination med den nya grafikarkitekturen gör att proffsappar kan ge upp till 2,5 gånger högre hastighet än M1-chippen.

De tre M3-chippen har även en avancerad mediemotor med stöd för hårdvaruaccelerering för H.264, HEVC, ProRes, ProRes RAW och andra populära videokodekar. För första gången har mediemotorn dessutom stöd för AV1-avkodning, vilket möjliggör energieffektiv uppspelning från streamingtjänster och ännu längre batteritid. M3, M3 Pro och M3 Max har även en förbättrad Neutral Engine som ger en högre hastighet hos kraftfulla maskininlärningsmodeller.

Den nya Neural Engine är upp till 60 procent snabbare än i M1-chippen vilket gör att arbetsflöden för AI och maskininlärning går ännu snabbare samtidigt som all data behålls på enheten för att skydda integriteten.

3 gillningar

Lite märkligt ändå att dom hela tiden jämförde med M1 när M2 var med på dom flesta graferna.

En anledning kan vara att iMac aldrig fick M2.

2 gillningar