Apple vill ha ut Emancipation med Will Smith innan året är slut

Från sajten:


Apple Original Films planerar att släppa Emancipation på bio 2 december. En vecka senare förväntas den finnas på Apples streamingtjänst.

Emancipation har skådespelaren Will Smith i huvudrollen. Apple köpte rättigheterna till filmen 2020 för vad som sägs ha varit en summa på 120 miljoner dollar. Filmen är tänk att bli Apples stora nomineringsmagnet. För att bli det behöver den gå upp på duken innan 2023. Under helgen hade Black Caucus-stiftelsen sitt stora årliga möte och där hölls en förhandsvisning av filmen för en utvald skara tittare.

At a special screening of the film #Emancipation, with director @AntoineFuqua and producer and star Will Smith. This is the first time Will has seen the film with an audience. @appletv @appletvplus pic.twitter.com/RMDGvYIEky

— April is in DC (@ReignOfApril) October 1, 2022

Efter att Will Smith äntrade scenen på Oscarsgalan före det att han fått priset och daskade till Chris Rock så hårt i ansiktet att det hördes medialt flera varv runt jorden har det varit oklart hur Apple tänkt hantera svallvågorna av händelsen.

Please let this be a 2023 awards contender. Highly anticipated. https://t.co/6lcrMnrOiZ

— Sigmund Judge (@sigjudge) October 1, 2022

Men Will Smith och regissören Antoine Fugua var båda närvarande på en förhandsvisning av filmen i helgen. I kommentarerna från de som varit där och sett filmen ser det ut som att Apple kan komma att kamma hem ett gäng priser för filmen. Will Smith som är portad från Oscarsgalan de kommande 10 åren kommer dock inte vara den som mottager några Oscarsstatyetter

Via: 9to5mac