Apple uppdaterar hemsidan i Brasilien med hyllning till Pelé

Från sajten:
image

På fredagen hyllade Apple Pelé, den populära brasilianska fotbollsspelaren som också kallades “fotbollens kung”, på sin officiella hemsida i Brasilien.

Pelé, vars riktiga namn var Edson Arantes do Nascimento, avled den 29 december 2022 vid 82 års ålder. Enligt sjukhuset där han hade varit inlagd sedan den 29 november led Pelé av flera organsvikt som ett resultat av tjocktarmscancer, som han hade diagnostiserats med 2021.

Även om Pelé allmänt ses som en global fotbollsstjärna har han en särskild plats i brasilianarnas hjärtan. Han vann tre världsmästerskap med Brasilien, förutom många andra titlar, och var känd för sina ansträngningar som ambassadör mot rasism och för organisationer som arbetar mot fattigdom. I och med Pelés bortgång ersatte Apple den vanliga produktvisningen av iPhone, Mac och iPads på sin hemsida med en emoji av en fotboll med en krona ovanpå och ändrade bakgrundsfärgen till svart. Apple har tidigare använt sin hemsida för att hylla andra betydande personligheter, såsom drottning Elizabeth II, John Lewis, Nelson Mandela och Steve Jobs.

2 gillningar