Apple TV+ går dubbelt så bra trots färre originaltitlar

Från sajten:


Jämfört med förra året så har antalet nya originaltitlar minskat men det verkar ändå rulla på bra för Apples streamingtjänst.

Enligt senaste tittarsiffror så ökade Apple TV+ med 42 procent detta året jämfört med 2022. Antal timmar som användare konsumerat på tjänsten dubblade dessutom det här året. Detta trots att nya titlar på tjänsten minskade med tio procent.

Det är ingen hemlighet att trasslet med manusförfattare har saktat ned Hollywoods produktioner vilket även påverkade Apple TV+. The Family Plan som släpptes nyligen på tjänsten blev den mest sedda filmen hittills på Apple TV+. The Morning Show fortsätter vara den mest sedda serien.

Via: 9to5mac

1 gillning

Intressant. Trodde faktiskt inte The Morning Show var deras mest sedda serie. Ofta är det ju inte dom mest omtalade och hyllade serierna som har flest tittare.
Likadant med listan som Netflix släppte förra veckan. Var ju väldigt få på den listan som man kände igen.

Här hemma kollar vi väldigt mycket på Apple TV+. Kvalité före kvantitet vilket jag tror Apple vinner på i längden.

Undrar om det är sporten som gör att tjänsten går bra?

Alla får väl ATV+ 3 månader gratis när man köper iPhone/iPad så man fyller på med nya subscribers i den takt man förlorar mer eller mindre, beroende på försäljning. Några riktigt nya betalande finns förhoppningsvis också.

Vore intressant att se lite mer detaljerat var ökning kommer ifrån (men det kommer vi aldrig få veta). Satsningen på sport i USA har säkert hjälpt till MLB antagligen mer än MLS och det dom flesta testar säkert 3 månader när dom köper ny telefon iallafall. Är man redan i Apples ekosystem så är ju priset inte en faktor utan snarast inkluderat om man köper Apple One.

Det sagt så tittar jag nog huvudsakligen på Apple TV+ för att kvaliteten är så hög. Vi har släppt NetFlix för att det inte kommer mycket bra längre men har Amazon och Hulu som komplement.