Apple svarar på Googles kritik om att integritet skulle vara en lyxvara

Från sajten:
Apple svarar på Googles kritik om att integritet skulle vara en lyxvara | Teknikveckan


image

Apples mjukvaruchef Craig Federighi, säger att han inte ”köper” Googles kritik om att Apple ska ha gjort integritet till en lyxvara. Det var i The New York Times som Googles Pichai skrev att “privacy cannot be a luxury good offered only to people who can afford to buy premium products and services.” En pik tydligt riktad mot Apple.

Nu har Federighi i en intervju med The Independent sagt att Apple vill sälja produkter till ”everyone we possibly could” och att det är ”glädjande” att se att andra företag diskuterar integritet men att att det tar mer än några månader och några pressrealeser för att förändra dessa företags metoder som bygger på att samla in data om användarna. Här behöver inte Federighi nämna något företag för vi vet alla att han syftar på Google.

Federighi fortsätter intervjun med att adressera kritiken kring att deras kinesiska användares iCloudinformation ligger på kinesiska servrar. Det har från olika håll påståtts att detta är för att den kinesiska regeringen lättare ska kunna spionera på sina medborgare. Federighi säger att det inte är någon stor risk för Apple att lagra informationen i Kina då Apple har minimalt med information om sina användare. Om någon trots allt skulle få tillgång till den här informationen så skulle det inte gå att utläsa så mycket från den informationen.

Federighi säger att det extra arbete som Apple måste lägga ner på att bygga upp AI (Siri) är på grund av att de inte samlar in data om och från användare och att det extra arbetet är värt det ur ett integritets perspektiv. Apple har valt att istället för att spela in sina användares röstkommando så använder de publika Podcasts för att deras AI ska lära sig mer och istället för användarnas privata bilder så köper Apple upp stora kataloger med publika bilder.

Via: The Verge

1 gillning

Anledningen till att det går sakta framåt med Siri mer andra ord? :thinking: