Vid sidan av den helt nya Mac Studio-datorn har Apple idag visat upp ett nytt tillägg till sina externa bildskärmar: Apple Studio Display.
Studio Display mäter 27 tum på diagonalen, med 5K skärmupplösning. Du kan också få ett skärmalternativ med nanotextur för att minimera reflektioner. Studio-skärmen integrerar ett A13-chip för att ge rik integration och funktioner.
Detta efter år av väntan från entusiaster som hoppats att Apple skulle erbjuda ett billigare skärm-alternativ för sina proffskunder.
Till skillnad från Pro Display XDR har Apple Studio Display en webbkamera för videosamtal. Den ultrabreda 12-megapixel webbkameran inkluderar stöd för Center Stage, som för första gången blir tillgängligt på Mac-plattformen.
Studio Display har ett hölje helt i aluminium med tunna ramar och integrerat stativ med upp till 30 graders lutning. Ett lutnings- och höjdjusterbart stativ finns också som tilläggsalternativ.
Utöver detta så innehåller den också en array med tre mikrofoner och en array med sex högtalare med stöd för att mata ut Dolby Atmos. Studio Display har tre integrerade USB-C-portar och en Thunderbolt-port för dataöverföring och 96 W laddning.
Apple verkar tycka att Studio-skärmen ihop med en Mac Studio ersätter iMac, då de nu tagit bort den från sin online-butik.
Skärmen går att beställa redan idag och levereras från 18 mars med en prislapp på 19995 kronor, vilket bredvid en XDR-skärm är ganska billigt. Väljer du däremot nanotextur på glaset och en justerbart stativ hamnar priset på 28995 kronor.
mysko. undrar om priset på XDR foten sjuknger från 10 nu… till 5t… ja just det! det ju 10t för hela foten. 5t för foten, 5t för gångjärnsdeln. Ja men då så. allt klarnar…
Jag skummade igenom Apples specifikationer igår efter de publicerats på hemsidan och noterade då att utöver 600cd/m2 som nämndes i presentationen står det ingenting om HDR.
Vet någon om den saknar stöd för HDR helt och hållet eller är det så att den stödjer och kan vissa HDR till viss del men att Apple valt att inte skriva ut det i specifikationen?
Apple hade ju kunnat lösa det på annat sätt - tex så som man alltid löst bandbreddsproblem — dubbla kanaler. Men man ansåg väl inte att det var värt kostnaden.