Apple släpper uppdaterad Apple TV-modell

Från sajten:
image

Apple har släppt en ny modell av Apple TV med bland annat snabbare processor. Det ger bland annat snabbare gränssnitt.

I hjärtat av den nya Apple TV 4K är A15 Bionic, vilket utlovas göra Apple TV mer kraftfull och energieffektiv jämfört med föregående modeller. CPU-prestandan skall vara upp till 50 procent snabbare än föregående generation. Det skall ge snabbare navigering och snabbare animationer i gränssnittet. grafik-prestanda upp till 30 procent snabbare än föregående generation vilket kan ge oss mer grafikintensiva spel.

Den nya Apple TV 4K kommer i två konfigurationer: Apple TV 4K (Wi-Fi) som erbjuder 64 GB lagringsutrymme och Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet), som erbjuder stöd för Gigabit Ethernet för snabba nätverk och streaming. Den har också dubbelt så mycket lagringsutrymme i form av 128 GB.

Inget Thread i billigare varianten

Lustigt nog har Apple tagit bort stödet för att agera som Thread-hubb på den billigare modellen. Om det är ett beslut man tagit för att särskilja de båda varianterna eller om det är ett tekniskt beslut baserat på att den saknar Ethernet är för närvarande oklart.

Ladda med USB-C

Med nya Apple TV slopar Apple Lightning i fjärrkontrollen så att vi i stället laddar med USB-C. Ännu ett steg i utvecklingen till en och samma laddkabel till alla enheter.

Tillgänglig nu

Du kan beställa den nya Apple TV 4K med start idag till ett nytt utgångspris på 1 995 kronor. Leverans sker tidigast 4 november. Priset för 128 GB är endast 200 kronor mer – 2 195 kr. Aningen lustig prissättning som torde göra det ovärt för de flesta att välja någonting annat än den modellen.

I höst kommer nya i form av tvOS 16. Bland annat lovar Apple att Siri kommer bli bättre och mer lättillgänglig i form av en ny design. Största nyheten är emellertid att hen skall känna igen olika röster och därmed kunna starta igång appar och media där just den personen slutade. Vi antar att det dock bara gäller Apples egna tjänster för Apple TV-enheten vet sällan vilken Apple-användare som är inloggad på vilken streamingtjänst.

Via: Apple Newsroom

2 gillningar

en sån blir de i julklapp!

2 gillningar

Finns det inget som heter 1 November klapp? :joy:

5 gillningar

:sleeping:

nää inte när dom släpps 4 november :relaxed:

4 dagars väntan gör ju att man blir mer sugen.

Den fick inte ett lägre pris här i Sverige i alla fall. :joy:

$129 blev 1995:-

Fjärrkontrollen laddas med USB-C.
Stoppa pressarna @Esse

1 gillning

HAHA helt sjuk valutaväxling. Nuvarande priser är väl samma som för förra modellen? Känns som de bara behållt gamla priserna istället för att orka göra en ny valutakalkyl för nya lägre priset?

Så, inget jätte nytt mer än snabbare CPU?

Bara ethernet på den dyrare, usb-c i fjärren.

Jag har Apple TV 4k, kommer man märka stor skillnad på snabbheten med denna nya A15?

Svårt att veta när ingen har den nya!:wink:

2 gillningar

A10X i Apple TV 4k emot A15, känns som stort hopp?

Nytt är alltid snabbare, sen gammalt. :joy:

2 gillningar

Menar du att filmen/serien kommer gå snabbare att se på då alltså?:joy::joy:

1 gillning

Snabbspolningen är nog samma som tidigare. :joy::joy:

Det är ju verkligen hål i huvudet av Apple att 64GB versionen inte har varken ethernet eller stöd för Thread.

2 gillningar

Ethernet bryr jag mig inte om. Alltid kört Wi-Fi.

Dock trams att inte thread ingår.

Kommer iofs ändå köpa 128 Gb eftersom det är så nära i pris.

Lägg på momsen så skiljer det bara 200 kr och dom går åt till kemikalieskatt, förpackningsinsamligen, el-kretsens återvinning och lite annat. Helt rimligt pris i sverige.