Apple släpper iOS 15.4 till folket

Från sajten:
image

Då var det dags att stoppa i laddsladden till alla dina Apple-produkter och uppdatera för nu finns det nya versioner av det mesta som Apple idag har i sitt utbud.

iOS 15.4

WWDC närmar sig med stormsteg och därför så är det inte fullsmockat med nya funktioner men en trevlig funktion är att vi nu kan låsa upp vår iPhone om vi har munskydd på oss. Face ID scannar istället området runt masken för att säkerställa att det är rätt person som försöker låsa upp telefonen. Vi får även 37 nya emojis så vi kan göra våra meddelanden ännu mysigare. Och sist men inte minst så går det nu även att få in vaccinbeviset direkt i hälsa-appen och sen bjuds det så klart även på en rad buggfixar i sedvanlig ordning.

iPadOS 15.4 och macOS Monterey 12.3

Tack vare de nya uppdateringarna av macOS och iPadOS så kan vi nu äntligen avnjuta Universal Control som låter oss använda ett tangentbord och mus till flera iPads och Mac-datorer i hemmet och vi kan även dra filer mellan iPadOS och Monterey. Vi har gjort en genomgång av Universal Control som ni kan spana in nedan där ni ser exakt hur det fungerar:

Utöver detta så får vi även watchOS 8.5, tvOS 15.4 och HomePod 15.4 och här är det inga större saker men en sak värd att nämna är att Apple TV nu är enklare att koppla upp på till exempel ett hotell-WiFi där man måste godkänna anslutningen i flera steg. Detta görs nu med hjälp av din iPad eller iPhone så du enkelt kan koppla in din enhet på ett gästnätverk.

3 gillningar

Även HomePod får stöd för wifi som kräver flerstegsgodkännande.

3 gillningar

Stor skillnad på Face-ID när man kräver uppmärksamhet. I Face-IDs barndom krävdes det att man tydligt tittade in i kameran. Det har blivit betydligt mindre viktigt, skillnaden mellan lägena/inställningarna har varit minimal under några versioner av iOS. Men nu är det som det var förut. Om jag gillar det vet jag inte. Har ni det aktiverat?

Nej. Går inte ihop med mina solglasögon :sunglasses:

1 gillning

Yep, självklart. :slight_smile:

1 gillning

Mer naturligt att “bara” titta på skärmen :heart_eyes:

1 gillning

Någon som fått Universal Control att lira mellan Intel iMac och M1 MacBook Pro?

Bara för jag frågar… Nu lirar det utmärkt! Tack Apple. Så sjukt smidigt. Fick inte upp skärmarna under inställningar igår när jag aktiverade funktionen.

Fick in mitt Covid-bevis i appen Hälsa och Wallet också. Najs!

1 gillning

Nu har jag redan det inlagt i Wallet fast på ett annat sätt men hur gjorde du det i Hälsa. Hittar inte var man gör det?

1 gillning

Wallet har ja haft , hur gjorde du för o få de till hälsa , kan fasn inte hitta de 🫣

1 gillning

Scanna QR-koden med kameran och klicka på texten som dyker upp. Lite meckigt att man får skriva ut eller ladda ner PDF-en på datorn och scanna där

1 gillning

Jag har lagt in beviset i Books, kanske dumt det ja…

Jag har använt detta sättet för att lägga till det i Wallet.

2 gillningar

hmm MX 3 musen vägrar scrolla när jag drar över musen via Universal Control från Mac till Mac utan måste då switcha på blåtutte knappen.

Någon som har samma problem?

får inte universala kontroll att fungera… samma wifi, blåtand på, Handoff är på båda enheter, universala kontroll på via Mac och iPad.

Har du aktiverat det?

Ja, det jag skrev är aktiverat

Man måste dra rätt långt ut från datorskärmen innan den hoppar över på iPad första gången. Trodde också det var nåt fel för mig men var att jag inte hade dragit ut muspekaren tillräckligt långt.

1 gillning

Du måste även aktivera det på din Mac under systeminställningar - display.