Apple släpper Apple Pencil med USB-C

Från sajten:
image

Apple berättade idag att de släpper en ny Apple Pencil. En penna som skall passa alla iPad modeller som stödjer penna idag.

Det är dags för övergång till USB-C över hela produktkatalogen för Apple och det betyder att det kan bli krångligt att ladda Apple Pencil med Lightning (som om det inte redan är det). Så därför lanserar de nu en ny penna med en USB-C-kontakt under korken.

Pennan är anpassad för att passa samtliga iPad-modeller som stödjer Apple Pencil i de olika generationerna. Jämfört med generation 2 och iPad Pro så förlorar vi lite funktionalitet med Apple Pencil USB-C.

Det fyndiga namnet är just Apple Pencil USB-C och laddas med USB-C, den fäster på iPadens sida (på de som stödjer det) men laddas och ansluter inte. Tryckkänsligheten, dubbel tap för att ändra pensel förlorar vi också. Men vinkelavkänning, hover och samma precision skall vi få. Men gratis gravyr bjuder de minsann inte på. Vilket kan tyckas lite snålt när priset landar på 1095 kronor.

Läs allt om Apple Pencil USB-C i Apples newsroom eller titta på produktsidan här. Dock kan vi beställa den först i början av november.

Via: Apple.

Galleri

Står lite fel i texten, "Apple watch med usb c".

Känns lite surt när man köpt AP 2 för 1800 men sånt är livet.

Hehe, ja märkte det! :joy::man_facepalming:t3:

Jo, men har hellre en 2a ändå. Bara för laddningens skull. Hopplöst med kabel ju! :grimacing:

1 gillning

Aaah iofs så är det nog sant, den första var ju rolig att ladda….. :joy:not

Hehe, ja den var ju och är fortfarande ett skämt! :joy::man_facepalming:t3: