Apple skrev hemligt avtal med Kina värt 275 miljarder dollar

Från sajten:
image

Apples framgångar i Kina visar sig ha haft en rätt rejäl prislapp när det visar sig att Apple skrev ett avtal med den kinesiska regeringen 2016.

I avtalet som Tim Cook skrev under när han hälsade på Kina för fem år sedan står det att Apples lovar att arbeta för att förbättra Kinas ekonomi och teknologiska framsteg med investeringar och andra fördelaktiga affärer.

Innan avtalet ansåg Kina att Apple inte gjorde tillräckligt för att hjälpa landet ekonomiskt och avtalet var en stor del till att få över Kina på sin sida. Dessutom hjälpte det Apple att behålla många delar av sin verksamhet i landet så som App Store och Apple Pay.

Både Kinas regering och Apple har försökt hålla avtalet tyst som löpt under året med en möjlighet att förnya ännu ett år om båda parter vill. I det 1 250 sidor långa avtalet lovar Apple att ”strikt följa Kinas lagar och regler”, något som Apple sedan dess ofta svarat med när kritik riktats mot deras verksamhet i Kina.

Via: Appleinsider

 

Det här är en sak med Apple som jag har riktigt svårt för att acceptera. Det enda rätta vore att dra sig ur Kina.

2 gillningar

6 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Flams och trams

Det har varit känt länge om man är lite intresserad.
Helt utan anledning egentligen för Apple som tjänar bra med pengar utan Kina, men mycket vill ha mer. Då är det inte så viktigt med privacy och integritet längre, money talks.

1 gillning

Anonyma @alix går bananas i Macworld forumet :joy::joy::joy:

1 gillning

Det är turbulent i Kina med bankbedrägerier och fastighetspriser som sjunker.
Lär indirekt påverka Apple också när vanligt folk blir fattigare:
The Chinese Dream is Over! - YouTube