Apple satsar över 10 miljarder kronor i Tyskland

Från sajten:
image

Apple planerar att investera över 1 miljard euro i Tyskland för att öppna European Silicon Design Center i München

Apple ska nu stärka sin koppling till München genom att låta en ny anläggning i staden utveckla 5G och framtidens trådlösa teknik. Den toppmoderna anläggningen ska ge hundratals nya jobbmöjligheter där det redan finns tusentals anställda och ska stärka München ytterligare som Europas tekniknav när det kommer till Apple.

1 500 tekniker från 40 olika länder och med fokus på olika områden ska nu ta fram ny teknik inom energihantering, trådlös teknik, funktioner och effektivitet tillsammans med Apples egna processorer.

”Jag ser oerhört mycket fram emot allt som våra tekniska team i München kommer att upptäcka – allt från att utforska 5G-teknikens nya gränser till en ny generation av teknik som erbjuder världen kraft, snabbhet och uppkoppling”, säger Tim Cook, Apples vd.

Via: Apple Newsroom.

1 gillning

Känns viktigt. Dels att det är i Europa och dels att det ör i Tyskland. Jag tror Tyskland behöver att digital injektion de kan få. Det vinner vi alla på.

1 gillning

Verkligen. Har hört en del intressanta inslag på radion hur långt efter Tyskland är på vissa digitala tjänster.
Något som blivit väldigt öppenbart under pandemin.

Skulle säga att deras framgångar döljer strukturella problem. Problemen är dessutom direkt plockade ur skolboken i ekonomi. Euron har varit gynnsamt låg för Tyskland vilket lett till låga krav på innovation och utveckling. Sedan har de fortfarande en unik ägarstruktur i många bolag. Allt från familjeägda till stor inblandning av det offentliga. Familj och/eller offentliga behöver dock inte vara negativt. Kolla Sverige där IKEA och HM går bra. Men båda var sent på e-handel.

1 gillning