Apple satsar än mer på poddar

Från sajten:
image

Apple har förvärvat startup företaget Scout FM.

Apple har alltid varit hemvisten för Podcaster men under den senaste tiden har Spotify med hjälp av sin stora plånbok gjort några av de största podcasterna exklusiva för just deras plattform. Apples uppköp av Scout FM som kurerar smarta listor med podcaster till lyssnarna kan ses som i ett steg mot att åter satsa på att bli den bästa platformen för Podcaster.

Scout FM som använder AI för att kurera och leverera poddar för oss lyssnare har funnits till både iOS och Android. Till iOS har den fungerat med Apple CarPlay och Alexa. Appen har utifrån ämnen så som teknik och sport kunnat presentera nya poddar för lyssnaren. Apple är som vanligt tysta om vad nyförvärvet kommer innebära för dess användare. Men det är inte långsökt att tro att kunskapen kommer att implementeras i Apples egna App Podcaster och appen Scout FM går inte längre att hitta på App Store.

Via: 9to5mac

Var poddarna sjuka?

Man undrar ju lite vad Apples strategi är när det gäller poddar. Har ju varit “the place to go” med deras katalog.
Men med Spotify och andra som satsar stort verkar Apple tysta.
Ser ju lite nyheter då och då om förvärv men det syns ju inte utåt. :thinking:

Jag tror att Apple kommer hålla ett av två alternativ, antingen kommer apple med storsläggan och visar var skåpet ska stå, men jag tror apple redan räknat på att tjäna pengar på podd men kommit fram till att det inte är lönt pengarna. Men vem vet

1 gillning

Tidigare har poddar varit ett sätt/tjänst för Apple att sälja hårdvara. Med nya Apple som vill ha betalt även för tjänsterna är det svårt att veta. De känner sig nog hotade av Spotify. Bara hoppas att Apple inte vill förstöra podcast de med. De har ju en exklusive podcast men enkelt att komma åt den utanför deras app ändå.