Apple ryktas släppa en 15,5-tums MacBook Air nästa vår

Från sajten:
image

Gillar du en större skärm på din Mac så är idag det enda alternativet att köpa MacBook Pro 14″ eller 16″ och det är inte helt gratis men i vår kan ett lite mindre dyrt alternativ finnas.

MacBook Pro 16″ är en fantastisk dator med en stor och härlig skärm men prislappen är rätt hög på grund av att hårdvaran är riktigt vass. Så vill en Apple-användare ha en MacBook med stor skärm så finns det inget annat alternativ oavsett om man behöver den kraftfulla hårdvaran eller inte. I vår kan det bli ändring på detta då det nu ryktas att Apple kommer släppa en MacBook Air med en 15,5-tums skärm. Designen kommer vara densamma som nya MacBook Air och kan komma med M2 och M2 Pro som alternativ.

Utöver detta så kommer den komma utrustad med en stor Force Touch trackpad, MagSafe-laddning, vassare högtalare och en 1080p-kamera. Det som kommer skilja sig från Pro-modellerna är att den inte kommer med en mini-LED-display och ProMotion som ger skärmen en uppdateringsfrekvens på 120 hertz. Om dessa rykten stämmer återstår att se i vår men det vore smart av Apple att lansera en bärbar dator med större skärm som inte har lika hög prislapp.

Via MacRumors

2 gillningar

Riktigt spännande, har alltid velat haft en större MBA!

Dock är jag inte lika sugen längre pga 1) högre priset för M2 MBA (även i USA), och 2) vår pissvaluta.

13” Air som tidigare var en studentdator börjar nu på 16 495 kr. Vill man inte få badboll konstant uppgraderar man RAM till 16GB, då börjar den från 18 995 kr.

Dvs 19 tusen för en 13” Air med 16GB RAM, ingen annan uppdatering. Så hur skulle Apple prissätta en 15” Air i Sverige med 16GB? Jag gissar 22 tusen. Inte så jäkla billigt för en större Air :frowning:

Nice! Apple behöver verkligen en större skärm än 13 på deras ”enklare” bärbara

2019 betalade jag (via jobbet förvisso) 19000 för en macbook air retina med 16gb ram. Så air har inte alltid varit en studentdator.

Från sajten:
image

Apples underleverantör Quanta Computer sägs nu öka produktionen av nya MacBook Air till WWDC.

Enligt analytikern Erik Woodring förväntas Quanta Computer öka antalet monterade bärbara datorer under andra kvartalet för att klara lanseringen av nya MacBook Air. Det har sedan ett tag tillbaka ryktats att Apple kommer att lansera en 15-tums MacBook Air på WWDC i juni.

Förutom en större skärm så förväntas denna MacBook Air ha ett M2-chip som sitt mindre syskon. Det finns inga rykten om att den kommer skilja sig i portar eller design från 13-tummaren. MacBook Pro-modellerna ryktas uppdateras senare i år eller nästa år. WWDC inleds med Apples keynote den 5 juni och pågår till den 9 juni.

Via: Macrumors