Apple ryktas minska produktionen av nya iPhone SE

Från sajten:
image

Bara några veckor efter att nya iPhone SE lanserats så ryktas det nu att Apple minskar produktionen på grund av låg efterfrågan.

Det sägs att Apple vill minska produktionen med 2-3 miljoner enheter då efterfrågan varit lägre än väntat och på grund av världsläget just nu. Även Ming-Chi Kuo skvallrade om att Apple halverar sina försäljningsprognoser från 25-30 miljoner till 15-20 miljoner exemplar av iPhone SE.

Shanghai lockdown doesn't affect the iPhone SE production. However, the new iPhone SE demand is lower than expected (the delivery status "in stock" as one of the proofs), and I cut my shipment estimation in 2022 to 15-20M (vs. 25-30M previously).

— 郭明錤 (Ming-Chi Kuo) (@mingchikuo) March 28, 2022

Apples billigaste telefon med 5G kostar från 5 695 kronor och om ni vill veta vad vi tycker om iPhone SE kan ni läsa vår recension här:

iPhone SE – en modern insida med ett gammalt yttre

Via: MacRumors

 BÄSTA PRIS HOS PRISJAKT:

iPhone SE 5G 64GB 5 690 kr inkl. frakt

(Priser kan ha ändrats sedan artikeln publicerades)

Är det underligt?

Så här är det ju hela tiden. Apple beställer naturligtvis fler telefoner till release och sedan mattar av. Om det mattar av mer än planerat. Det kan få utanför Apple räkna ut.

1 gillning

Men här slipper man böta Samsung men kanske någon annan leverantör

Edit. Är det inte så att de flesta köper begagnade iPhone 8 till barnen och det är väldigt få övriga som vill ha den gamla formfaktor. De köper väl en mini så länge de finns kvar dvs

Det är inte den mest spännande mobilen förstås. Men många företag med en tight budget tror jag kan ha nya SE i sitt sortiment.

Men den ser ju rätt utdaterad i det mobila landskapet idag rent utseendemässigt.

Jag tror Apple faller lite på eget grepp. iPhone 11 kostar bara marginellt mer än nya SE 2022 och formfaktor slår högre än ny processor och 5G. Dessutom underhåller ju Apple sina mobiler länge vilket gör ju att en 11 före en SE ligger nog även nära tillhands som tjänstelur

Jag vet inte om man kan kalla det falla om alla vägar går till en iPhone oavsett.

Igen - detta är en icke-nyhet. Det är ju inte så att någon skulle bemöda sig med att räkna ut tillgång och efterfrågan på någon ranson Samsung A-modell.

2 gillningar

Ändå blir det en nyhet både här och övriga Apple sajter

Yes, det beror på att det är så mycket känslor investerat i Apple. På båda sidorna.

4 gillningar