Apple ryktas fortsätta sin USB-C-resa under 2024

Från sajten:
image

Många av Apples produkter har gått från Lightning till USB-C men deras tillbehör är det sämre med men det kan ändras under nästa år.

Ett nytt rykte seglar runt på nätet just nu om att Apple kommer dumpa Lightning på sina tangentbord och möss under nästa år och det är ett rykte som faktiskt känns väldigt logiskt. Det gäller Magic Mouse, Magic Keyboard och Magic TrackPad som än idag har Lightning och frågan är om Apple kommer uppdatera något mer än bara porten? Magic Keyboard fick sig en uppdatering när iMac 24″ lanserades och utrustades då med fingeravtrycksläsare.

Högst upp på önskelistan är ändå att de fixar en bättre lösning för laddning av Magic Mouse som idag sker på undersidan av musen vilket innebär att det inte går att ladda och använda musen samtidigt. Om även AirPods Max får USB-C nästa år framgår inte men det hade ju varit trevligt så vi kan arkivera Lightningladdarna en gång för alla.

Via MacRumors

Håller inte med om placeringen av laddporten på Magic Mouse. Den är smart placerad utifrån designen och att det är en trådlös mus. Vill du ha sladden i när du jobbar så får du köpa en med slad.

Jag förstår inte heller problemet. Laddar man den i 2 minuter så räcker batteriet i 9 timmar.

2 gillningar

Bara Apple fans tycker att allting Apple gör är kanon och hittar på en massa ursäkter för det som är mindre bra. Placeringen av laddkontakten är korkad.