Apple och Huawei tappar i Europa - dessa är vinnarna i mobilkampen

Från sajten:
Apple och Huawei tappar i Europa - dessa är vinnarna i mobilkampen | Teknikveckan


image

När den europeiska försäljningen av mobiltelefoner räknas samman för det andra kvartalet i år, april, maj & juni så framstår Samsung och Xiaomi som de stora vinnarna. Vi kan också konstatera att marknaden har tokstannat med en svag minustillväxt. 45,1 miljoner enheter såldes jämfört med 45,2 miljoner enheter förra året under samma period.

Apple med sin marknadsandel på 14.1% (17%) sålde 6,4 (7,7) miljoner enheter och landade på tredje plats. På plats två med en marknadandel på 18.8% (22.4%) hittar vi Huawei med 8,5 (10.1) miljoner enheter. Samsung alltså fortsatt på toppen med hela 18.3 (15,3) miljoner enheter och en marknadsandel på 40.6% (33.9%). Siffrorna inom parantes visar samma period förra året

På plats fyra hittar vi dock den största raketen Xiaomi med en försäljning på 4,3 miljoner enheter mot 2,9 året därpå. Det ger en marknadsandel på 9,6% mot 6,5% året innan.

Nummer fem är HMD Global som står bakom varumärket Nokia på mobiltelefoner med en relativt stor minskning där man gått från att sälja 1,5 miljoner telefoner i Europa till 1,2 miljoner. Det minskar marknadsandelen från 3,2% till 2,7%.

Övriga tillverkare så som OnePlus, Oppo, Sony, Lenovo, Motorola, Asus, LG, ZTE, Doro med flera delar på 14,2 procent av marknaden mot 17,1 förra året. Det är försäljningsvolym på 6,4 miljoner enheter mot 7,7 miljoner enheter förra året.

Källa: Canalys.

Annons: Köp dina mobiltelefoner hos Telenor, Tre eller Webhallen.

Var kan man köpa Den största raketen? Aldrig hört talas om.

Xioami? Svårt att missa dem numera men på mobiltelefondelen har de inte riktigt penetrerat Sverige som andra länder. Men exempelvis hos Webhallen.

Haha nu fattar jag, uppdaterat!

Haha, bra där. :smile:

Och A50 stod för över 3 miljoner av de 18
Imponerande :slightly_smiling_face: