Apple Music vs Spotify

Får inte riktigt ihop det, satt idag på lunchen och skulle visa Apple Music för en kollega, de som direkt kom upp som disskution var just de här med ny musik, nya låter som släpps. Spotify har ju sin New Music Friday, där de varje fredag läggs in allt nytt som släppts. Men hur gör man på bästa sätt i Apple Music? New Music Mix har ju inte ens i närheten av allt… Vi satt länge och funderade, och kollegan fick leka runt på min Max i Apple Music… Får kanske igen hålla tummarna för att iOS 13 löser detta… :crazy_face::sunglasses::champagne:image

Har inte Spotify längre så kan inte kolla hur “New Music Friday” fungerar, men spontant känns det konstigt att det skulle finnas en playlist som innehåller all ny musik, från alla genrer och länder, eller misstolkar jag frågan?

Apple Music:s “New Music Mix” är ju i alla fall en mix av ny musik som Apple tror passar just dig.

Yes, Spotifys lista är allt nytt! För Sverige… Okej, ja de e sant… Men om man vill se allt nytt som kommit då? Lika enkelt som i Spotify… :thinking:

Du har ju denna tex.

Nu kan jag tänka mig att eftersom Spotify är svenskt så lägger man mer krut på spellistor för svenska än vad AM gör

Fast de e ju inte dem senaste låtarna? :thinking:

Det finns ingen sådan spellista där bara ny musik från sverige listas.

Men hur hittar man enklast ny musik då?

Vad menar du egentligen? Ny musik i hela världen,eller dom artister du följer,eller bara i sverige?

För mig presenteras nya utgåvor längst ner “För dig”

Här finns någon form av ny musik image

Väcker liv i den här diskussionen Apple Music vs Spotify

Fick 6mån gratis AM vid köp av HomePods mini. Som trogen Spotify-användare så blir man ju nyfiken. Kan tillägga att allt i hemmet är Apple. Alla familjemedlemmar använder iPhone, Apple TV mm

För och nackdelar med AM vs Spotify????

Kör idag Spotify familj och tyvärr var ju de 6mån på Apple Music personligt, så kan ju ej testa det fullt ut som tänkt.

Men vill ändå höra era tankar och omdömen på de här två tjänsterna mot varandra idag!

Apple Music har stöd för ljust tema. Spotify har alltid mörkt tema.

2 gillningar

Jag hade haft Spotify sen det släpptes mer eller mindre men fick nog för 2 år sedan och skaffade Apple Music.
Det var lite jobbigt att överge alla mina listor men har inte kollat tillbaka sen dess.
Det första jag märkte var när jag körde bil att det krävdes mycket lägre volym på högtalarna för att få samma volym…. Och ljudkvalitén är mycket bättre!
Det är ju såklart en smaksak.

4 gillningar

Testa och säga till dina HomePods att spela musik med Spotify.:wink:

Det är väl bara en smaksak. Utbudet av musik är samma.
Ljudet på Music är bättre dock.

3 gillningar

Jag bytte till Apple Music när det kom för det på den tiden var mycket bättre än Spotify på att hantera album. Mycket kring Spotify då var uppbyggt på att skapa spellistor för allt.
Sedan är AM bättre på att ta in egen musik som man har rippat från egna skivor och så är det ett plus att man kan använda tredje-partsklienter om man vill ha ett annat utseende eller andra funktioner.

1 gillning

Från sajten:
image

Med appen Playlisty går det att spela upp Spotifys spellistor direkt i Apple Music.

Vi har tidigare skrivit om olika sätt att konvertera Spotify listor till Apple Music listor. Men så länge folk huserar på olika streamingtjänster kommer det bli ett bekymmer när det läggs till nya låtar eller vi vill ta del av nya listor. Men nu finns det en app som låter oss ta listan från Spotify och direkt börja spela låtarna. Låter det för bra för att vara sant. Ja, alla låtar hittas inte alltid och önskar vi spara ner listor med mer än 20 låtar till Apple Music behöver vi betala 40 kr för Pro versionen av appen. Det är också fullt möjligt att bara sätta igång spellistan så dyker låtarna upp i “spelas nu”.

I Appen behöver vi först logga in med Apple Music. Därefter kan vi logga in med Spotify och YouTube om vi önskar. Användargränssnittet lämnar en del att önska men appen gör sin sak. Vi kan se hur många procent av en spellista den lyckats matcha. På vår mest obskyra spellista med 102 låtar lyckades Playlisty matcha 95 % vilket får ses som godkänt. Därefter kan vi ställa in att Apple Music kickar igång för att spela låtarna eller spela upp dem direkt i Playlisty.

Så nästa gång kompisen delar en ny spellista är det bara att öppna den i Playlisty och avnjuta det i Apple Music. Extra trevlig funktion är att om du skulle hitta en spellista på YouTube är det fullt möjligt att importera även den till Apple Music.

Via: LifeHacker

Playlisty finns till iPhone, iPad och Mac.

Då och då får jag lite gratismånader i Apple Music via Shazam eller liknande.
Gillar ljudet i AM men gränssnittet är ju tyvärr inte den bästa. Det tar tid att ladda upp saker, till exempel sök - den har inte ens instant sök som Spotify. AM står alltid och tänker en liten stund varje gång man tryckt på ett album/spellista eller gjort ett sök.

Då har du något fel i din enhet. För mig lägger AM fram sökresultat direkt efter varje bokstav jag skriver in. Utan fördröjning.

2 gillningar

Samma här. Har ingen fördröjning när jag söker.

2 gillningar

Några upplevelser efter några års användande av Apple Music:

  • Spellistor sparas inte om du avslutar tjänsten. Då försvinner allt. Avslutar du Spotify finns konto och spellistor kvar i alla evighet. Ett typiskt Apple-diaboliskt-sätt att binda sina användare till sina tjänster.
  • Synkningar mellan enheter är helt otroligt dålig. Ändringar som görs på telefonen kan ta dagar (eller aldrig) att synkas till datorn.
1 gillning