Apple Music nu tillgänglig på Google Nest

Nu kan ni som kör Google Nest eller andra enheter som stödjer Google Assistent köra världen bästa musiktjänst. Apple Music!:sunglasses:

3 gillningar

WOW! Big news! :green_apple: :musical_note:
Verkar dock som vi i Sverige får vänta ett tag på detta…

Från sajten:
image

Apple Music är från och med idag tillgängligt på Google Assistent högtalare, dock på utvalda marknader i nuläget. Idag meddelas det att du som har en Google Assistent högtalare kan använda Apple Music som förvald streamingtjänst för din musik.

Det innebär bland annat att Nest Audio, Google Home Mini/Nest Mini, Nest Hub Max, Nest Hub samt de tredjepartsleverantörer som erbjuder Google Assistent på sina högtalare nu får mer funktionalitet. Vi som bor i Sverige och vill använda Apple Music på våra smarta högtalare från Google/Nest får dock vänta lite då stödet rullas ut först i US, UK, Frankrike, Tyskland och Japan. Det kommer nu att vara möjligt att välja mellan tjänster från Spotify, Pandora, YouTube Music och Deezer om du vill lyssna på musik i din högtalare med Google Assistent.

Sedan tidigare har det givetvis gått att lösa men då via Bluetooth från din Android eller iOS enhet.

Källa: 9To5Mac

Wow, trevligt uppdatering. Hoppas det inte tar allt för lång tid att få uppdateringen i Sverige.

Skulle gissa på att så länge inte HomePod har stöd för svenska kommer det inte finnas stöd på Google enheter heller. :man_shrugging:

Hur kan det vara relaterat?

Det är en relevant fråga!

Vet inte hur exakt hur det funkar men tänker lite att detta blev tillgängligt i länder där HomePod finns.
Alltså dom språken som Music på HomePod stödjer.

Jag kan ha fel men skulle kännas konstigt om Music skulle funka på svenska på Google enheter men inte på HomePod.

Jag tror nog det kan fungera. HomePod:ens problem är ju inte bristande språkstöd i Apple Music utan i HomePod:ens egna operativsystem.

1 gillning