Apple kan ta fram en macOS-version exklusiv för iPad med M2

Från sajten:
image

En läcka säger nu att Apple jobbar på att få in macOS i iPad Pro med M2-chippet. Det verkar dock mest som spekulationer.

Det skulle röra sig om ett macOS som är 25% större och optimerat för en mindre skärm, alltså en inzoomad version som blir optimerad för touchskärm

Enligt läckan Majin Bu skulle namnet vara Mendocino och skall släppas som macOS 14 under 2023. Under testet är det fortsatt iPad-appar och inte fullskaliga macOS-program som används.

Så i själva verket rör det sig nog inte alls om någon fullskaligt macOS utan snarare en uppdatering av utseendet av menyrad och fönster för att efterlikna datorernas operativsystem och det är något vi går emot mer för varje uppdatering av iPadOS.

Så ett rykte som bör tas med en nypa salt i dagsläget, men ett fullskaligt macOS på iPad är något vi drömt om länge.

Via: Apple insider.

Det här känns som ett rykte där man bakat ihop flera olika lösa trådar och önskedrömmar.

Men en sak är säker. Mjukvaran ligger hopplöst efter hårdvaran. iPadOS behöver inte fetare hårdvara för att utnyttjas maximalt. Alla försök att komma runt det med olika försök till multitasking har misslyckats och så även det nya systemet som jag inte ens kommer ihåg namnet på. Att det dessutom kräver M-processor är ju barockt.

Det bästa hade varit att bara tillåta oss att välja att köra MacOS på iPad om vi anslöt mus och tangentbord. Medan fokus ligger på touch annars.

2 gillningar

Man behöver inte M-processorn längre för att använda de nya .. ”blickfång” tror jag det heter på svenska .. men dom tog bort M kravet i senaste betan av iOS 16 :blush:

Se där ja!

Macworld var inne på samma spår som du igår:

1 gillning