Apple kan kanske se mer användardata än det ges sken av

Från sajten:
image

Dataforskare från Mysk har hittat tecken på att Apple har större inblick i användardata än de medger.

Det ska ha hittats en unik identifierare länkat till användarens Apple-ID och iCloud-konto. Det här ska enligt dataforskarna kunna innebära att Apple kan se vad användare gör inom Apples egna appar. Till exempel skulle det kunna lämna fotavtryck på vad användaren tittat på i App Store.

🚨 New Findings:
🧵 1/6
Apple’s analytics data include an ID called “dsId”. We were able to verify that “dsId” is the “Directory Services Identifier”, an ID that uniquely identifies an iCloud account. Meaning, Apple’s analytics can personally identify you 👇 pic.twitter.com/3DSUFwX3nV

— Mysk 🇨🇦🇩🇪 (@mysk_co) November 21, 2022

Det här är något som Apple själva satte stopp för tredjepartsutvecklare med iOS 14.5 och spårningsskyddet. Apple krypterar visserligen allt som användare gör på deras plattformar men ingen vet vad Apple kan se av datan förutom Apple själva. Engadget har bett om en kommentar från Apple och inväntar svar.

Via: Engadget

Som jag förstår det skall denna fil ligga på enheten, och ingen vet ännu om den kopieras över till Apples servers. Hur som är det illa.

Jag tror man ska tänka att alla samlar data om användare och inte lita så mycket på vad dom säger. Sedan får man överväga själv vad man är villig och bekväm med att ge ut. Alla vi är så olika på den biten.

Både Google och Apple flyttar mycket av datan till första-part istället för tredje nu. Sedan vad som händer med datan vet vi inte.