Apple i konflikt med Indiens regering över spionprogram

Från sajten:
image

Trots att Apple ser Indien som framtiden för tillverkning av iPhones så blundar inte Apple när regeringen spionerar på journalister.

Apple har avslöjat att spionprogrammet Pegasus har använts mot journalister och oppositionspartier i Indien. Premiärminister Narendra Modis regering började då att vända sig emot Apple i stället för att ta itu med hackningsproblemen. Det Indiska folkpartiet Bharatiya Janata Party började då att granska Apples detektering mot hot och inledde en utredning om Apples enheters säkerhet.

Regeringen började även att pressade Apple att dra tillbaka sin varningar och erkänna att de haft fel om spioneriet. Men Apple stod emot trycket och har vidhållit sina varningar om övervakning med hjälp av spionprogram. De drabbade var både journalister och politiker som är kritiska mot premiärminister Modis regering.

Även Amnesty International anklagar Indien för upprepad olaglig övervakning av journalister i landet. Indiens regering har varken bekräftat eller förnekat användningen av spionprogram och har undvikit utredningen med en utsedd kommitté från högsta domstolen.

Via: Apple Insider