Apple hotade med att ta bort Facebook från App Store

Från sajten:
image

Facebook har länge brottats med att få bort slavhandeln som sker på deras plattform och interna dokument avslöjar nu att även Apple tröttnade på problemet.

När det för två år sedan såg som värst ut meddelade Apple att både Facebook och Instagram kan tas bort från App Store om inga förbättringar sker. En ledsam sanning är att hembiträden som till en stor del kommer från Filippinerna säljs, köps och används i byteshandel. Även om hotet från Apple aldrig fullbordades så fortsätter människohandel att vara ett problem för Facebook. Då kunskapen saknas för att tackla jordens alla språk, dialekter och kodord som används på plattformen.

Facebook själva svarar med att de har investerat 13 miljarder dollar och satt 40,000 anställda på att jobba för en enda sak; att hålla människor säkra på Facebook. Avslöjandet kommer från tusentals interna dokument från Facebook som har börjat kallats Facebook Papers i media. Dessa avslöjar allt från rädslan för att yngre användare lämnar plattformen till missar i hanteringar av presidentvalet och stormningen av Kapitolium.

Via: PhoneArena

3 gillningar

Tycker detta lät som en ganska bra idé. Man ska veta som användare att man inte har rätt att använda vilka appar man vill på sin dyra telefon.

1 gillning

Jag anar en underton av sarkasm från @Stefan_Sandstrom här…

Men du håller med om att var bra att sätta sådan press på nylleboken i denna frågan?

både ja och nej.
Det är en svår gräns att dra.

om man förbjuder appen. Ska man också blocka i safari?..

Man ska ju självklart göra vad man kan för att förhindra brottslighet. Safari lär vara svårare men för den sakens skull ska man ju inte strunta i att pressa dem där man kan.

finns det någon webnläsare som blockar sidor?

Är ju enkelt att ställa in antingen i telefonens inställningar, alternativt i olika content blockers.

jo… men då ska väl Apple göra det mot facebook om det förbjudet appen.

Göra vad mot Facebook, menar du? Och sedan blev det ju aldrig så att appen portades.

Tycker detta lät som en ganska bra idé

Att använda Facebook som en plattform för slavförsäljning? Ja allstå, Facebook har ju bra koll på oss och vad vi behöver så helt fel har du inte :laughing:

japp… och jag tycker även då att det skulle blockas i webläsaren på din telefon om de tarbort appen

1 gillning

Det är mycket som är förbjudet och ibland olagligt som inte stoppas i webbläsaren.
Men när de stoppar en app och speciellt en ”social” sådan, så stoppar de även möjligheter till exempelvis notiser och andra funktioner som en app kan åtnjuta.
Så jag tror att det hade varit rätt kännbart om flera miljoner Facebook-användare bara hade fått notiser när de loggar in via webbläsaren.

Sen var det nog mer att sätta press på facebook än att hindra sina användare från att ha tillgång till facebook. Och i det syftet ligger det också en rätt stor skillnad.