Apple drar tillbaka uppdateringen av HomeKit-arkitekturen

Från sajten:
image

I samband med uppdateringen av iOS 16.2 fick också HomeKit lite nyheter. En uppdatering av arkitekturen för HomeKit skickades ut men denna verkar inte fungerat felfritt.

Apple meddelar nu att en av nyheterna i iOS 16.2, uppdateringen av HomeKit-arkitekturen nu dras tillbaka. Denna var tänkt att ge ett stabilare smart hem med förbättrad prestanda men dessvärre verkar en del användare stött på problem.

För att uppgradera sitt HomeKit-hem krävdes att alla enheter skulle uppdateras vilket innebar Apple TV, MacBook, iMac, Mac, iPhone, iPad och HomePod. Alla enheter skulle uppdateras för att dra full nytta av den nya arkitekturen. Användare som ej uppdaterade kunde heller inte dra nytt av fördelarna sades det.

Dock verkar en del användare fått problem med sitt Apple Home varför Apple nu vald att dra tillbaka möjligheten till uppgradering. Problem i form av enheter som fastnade i uppdaterings- eller i konfigurationsläge samt enheter som försvann helt med mera finns bland det som rapporterats.

Har du redan uppdaterat så går det inte att återgå till den tidigare strukturen så en uppdatering bör förhoppningsvis komma inom kort.

Fungerade uppgraderingen för dig och har du upplevt något positivt eller negativt i samband med denna?

Källa: Macrumors

Nya arkitekturen räddade mitt hem. Inga hue-prylar fungerade i homekit efter senaste uppdateringen av hue-bryggan. Efter uppgraderingen av arkitekturen har det funkat väldigt bra.

Har avvaktat med att uppgradera. Som beskrivet i annan tråd så har jag haft diverse problem ända sen 16 släpptes men just nu funkar allt igen så jag sitter still i båten ett tag innan jag hoppar på kommande Homekit-uppgraderingar. Åtminstone till det är dags att stänga ner jul-automatiseringarna för den här säsongen :slight_smile:

Helt plötsligt gick det inte att använda airplay från min iPhone och iPad Till min nya Apple TV4K Öppnar jag home-appen, så står det att Apple TV är ”trasig”. Den fungerar ju i övrigt precis som den ska. Beror med säkerhet på uppdateringen till iOS 16.2.

Men har du uppgraderat till nya arkitekturen?

Vad har du haft för problem sedan ios16? Tycker själv saker strular efter ios16. Framförallt automatiseringar som astrour som inte tänder alla lampor helt plötsligt

Homekit funkar ju sådär

Låter liknande som jag (och andra) drabbats av

Har uppdaterat och inga provlem. Hade dock inte problem innan heller.
@Micke_Rehn det krävdes inte att du uppgraderade alla enheter för att uppdatera HomeKit :smiley:

Vad gör man om sambon inte får joina vårt hem längre, trots att det är uppgraderat till iOS 16.2? Står att det inte går då några enheter måste uppdateras först?

Vilka enheter är det? Inte alla som måste uppdateras.

Det framgår inte. Det går inte heller att välja ”gå vidare ändå”, eller liknande.

Apple har släppt ett support dokument för dom som har viss typ av problem:

Tack för tipset! Ska testa.

Hittade ett tips på Reddit. På bådas enheter.

  1. Inställningar -> ens profil -> Medier och köp
  2. Logga ut
  3. Starta om
  4. Logga in igen

Efter det så fungerade det för min sambo.

Jag fick problem en vecka efter uppgraderingen med platsstyrda automatiseringar.. hemadressen stämmer i apple maps men i hem appen säger den att hem är 1km bort. Väldigt märkligt.

I och med 16.4 så kom ju då nya arkitekturen 2.0 och nu efter det :

1 gillning

För mig så har jag aldrig haft så lite problem med homekit som efter uppgraderingen av arkitekturen i december.
It just works

2 gillningar

Jag vågar inte uppdatera eftersom jag har ett hem i stugan som vi inte kommer åt innan isarna har gått :slight_smile:

Vill inte landa i läget där vi inte kan styra värmen remote

2 gillningar