Apple drar igång fototävling med fokus på makro

Från sajten:
image

iPhone 13-serien har funnits ute ett tag nu och en av de nya funktionerna var att telefonerna (Pro och Pro Max) nu kan ta bilder i ett nytt makro-läge så vi kan komma ännu närmare det vi vill fota.

Så idag drar Apple igång shot on iPhone igen med fokus på just makrobilder. Alla kan vara med i tävlingen och skicka in sitt bidrag och blir du en vinnarna så kommer din bild finns på Apples hemsida, på deras Instagram, i Apple Store-butiker, reklamtavlor och kanske även på en offentlig fotoutställning. Totalt kommer 10 vinnare att dras och det går alldeles utmärkt att redigera bilden om så önskas. Du mailar sedan in din bild i full kvalité till Apple och sedan är det bara att hoppas på att du är en av vinnarna. Tävlingen drar igång idag och avslutas den 17 februari, vill du läsa mer om tävlingen kan du göra det på Apples hemsida.

Apple har även bjudit på ett par tips för dig som vill fota i makro med din iPhone 13 Pro:

Tips för makrofotografering med iPhone 13 Pro:

  • Se till att du verkligen är nära motivet – du kan fota på ett avstånd ända ner till 2 cm.
  • Placera den huvudsakliga fokuspunkten i mitten av ramen eftersom det är där det skarpaste fokuset hamnar när du tar makrobilder med iPhone.
  • Tryck på ett område i sökarfönstret om du vill ställa in en särskild fokuspunkt.
  • Fota med 0,5x om du vill se en ultravidvinkelvy, eller testa 1x om du vill ha en mer fokuserad vy – iPhone växlar kamera automatiskt när du närmar dig motivet och behåller 1x-vyn.

Nedan kan ni avnjuta två makrobilder som undertecknad tog under sitt test av iPhone 13-serien förra hösten:

Källa: Apple