Apple Arcade sägs ha ”hundra miljoner prenumeranter”

Från sajten:
image

Ett ”niosiffrigt” antal användare är vad Football Managers studiochef har hört att Apple Arcade sitter på.

Innan vi skriver in Apple Arcade som det mest använda spelabonnemanget någonsin, så var detta något som bara nämndes snabbt under ett media event. Det var Studiochefen Miles Jacobson som under en intervju talade gott om Apple Arcade inför släppet av Football Manager 2023.

Jag har fått berättat för mig att det finns ett niosiffrigt antal prenumeranter, jag har ingen aning om de siffrorna stämmer eller inte.

Det finns än så länga inga officiella siffror som kan styrka det här. Det kanske bara är en siffra för antal användare som prövat tjänsten. I jämförelse med några av de mest kända spelabonnemangen så har Playstation Plus ungefär 45 miljoner prenumeranter och Xbox Game Pass 25 miljoner prenumeranter. Apple Arcade är visserligen en aning billigare med 59 kronor i månaden och det hade varit intressant om Apple kunde avslöja de verkliga siffrorna.

Via: iMore

Möjligen har de tittat i fel ruta. Finns en risk att det handlar om antal timmar Peter Esse spelat Transformers Arena.

4 gillningar

Är det viktigt hur många användare en tjänst har? För mig ter det sig viktigare, i detta fall till exempel, att det finns bra spel att tillgå.

Gissar på att det även inkluderar de som betalar för Apple One, isf är det dopade siffror. Aktiva användare per månad är en mer relevant KPI.

Hundra tusen miljarder prenumeranter enligt Margareta Sandstedt :rofl: