Apple App Store genererade en halv biljon dollar 2019

Från sajten:
image

519 miljarder dollar. Det är nästan 5 biljoner kronor. 5 000 000 000 000 kronor. Det går inte ens förstå hur mycket pengar det är.

Apple meddelade idag att App Stores ekosystem genererade 519 miljarder dollar i 175 länder 2019. Analysen har gjorts av Analysis Group och inte Apple själva. Det som drar in mest kosing är appar för handel, appar som har digitala varor/tjänster och annonsering. Apple får ca 15% provision samtidigt som resten går till handel och utvecklare. Hela 413 miljarder dollar beräknas ha gått till handel och köp av tjänster via IKEA, H&M, VOI, Über och liknande appar. Vi svenskar bidrog med 31 av de totalt 519 miljarder dollar.

Så det där med appar verkar inta bara vara en fluga.

”App Store är en plats där innovatörer och drömmare kan väcka liv i sina idéer och där användare kan hitta säkra och tillförlitliga verktyg som förbättrar deras vardag,” säger Tim Cook, Apples CEO

Via: Apple pressmeddelande

Jodå. Det är ungefär lika mycket pengar som vad vi alla här i Sverige konsumerar i varor och tjänster, plus bruttoinvesteringar och export minus import. Alltså BNP, Bruttonationalprodukt.

3 gillningar