Appen Mi Fit från Xiaomi ersätts av Zepp Life

Från sajten:
image

Användare som har Mi Smart Band av olika versioner lär ha upptäckt att appen förändrats. En uppdatering av Mi Fit gör att du numera har en app som heter Zepp Life istället.

Mi Smart Band från Xiaomi är ett av världens mest sålda aktivitetsarmband där du kunna ha koll på vad du uträttar via appen Mi Fit. Vid en uppdatering nyligen av denna app visade det sig att du numera har en app som heter Zepp Life för att visa dina mätvärden. Det är inte bara användare av Mi Smart Band utan det gäller även deras personvågar m m. Appen Zepp Life kommer från företaget Amazfits moderbolag Zepp Health (som tidigare hette Huami). Huami är företaget som tillverkar kroppsnära produkter för Xiaomi samt Amazfit.

Denna förändring verkar dock gälla för äldre enheter och enligt uppgift ska nya hälso-produkter från Xiaomi börja använda sig av en ny app som heter Mi Fitness som i sin tur är en sammanslagning av Xiaomi Health och Xiaomi Wear/Wear Lite-apparna. Förvirrande? Fullt förståeligt då det inte är helt lätt att ha koll på produkterna från giganten i Kina.

Huruvida detta är glasklart för användarna återstår att se. Beslutet att ändra namnet till Zepp Lift var inte helt populärt hos Xiaomi men accepterades. Det ryktas om Xiaomi Mi Band 7 och när detta nya aktivitetsband släpps blir det troligtvis för appen Mi Fitness.

Appen finns för både iOS och Android.

Källa: Wearables