Appbegränsning AppleTV

Någon som vet om man kan få skärmtid/appbegränsning att gälla även på Apple TV? Tex på Youtube har grabben kommit på att när tiden tar slut på telefonen/iPad så sätter han sig vid TV och fortsätter kolla på AppleTVn.

Går detta att styra på någon sätt?

Nej finns inte Skärmtid till ATV. Går ju faktiskt att säga åt han.

Tack för föräldrarådet, du är en klippa. Att vi inte tänkte på de!

Finns inte så många alternativ. Ett är att du sätter en smartplugg som han inte kommer åt som du kan styra med telefonen.

I vissa routrar går det ju att schemalägga skärmfri tid för olika enheter. Kanske en sista utväg om ett samtal med sonen inte ger nått resultat :sunglasses:

Nä jag vill inte blockera utan bara få upp "varningar" om tiden, mycket smidigt verktyg som hjälper barnen att inse tiden som går åt framför skärmen. Hade gärna sett att dom varningarna även kunde följa med till AppleTV men förstår att det inte har stöd för de.

Kanske en dumt förslag med. du kan inte bara radera YouTube appen från AppleTv?

Tanken slog mig men använder den själv en del, så blir liksom lite att skjuta sig i foten.

Men sen är inte syftet att förbjuda han att titta på Apple TVn, är påminnelserna om tid jag är ute efter. Funkar klockrent mellan iPhone och iPad så hade hoppats det funnits något sätt att få det på Apple TV också

För att det ska fungera måste det finnas flerpersonsläge på den men det gör inte det.

Hade hoppats profiler gjorde det men fick det inte att funka.

Går det inte med pi-hole eller motsvarande?

1 gillning

Du har inte en TV som går att fjärrstyra på något sätt? Tänker om man kan den vägen istället, om Apple TVn inte går att lösa.

Stänga av grejerna är minsta problemet, men inte riktigt det jag vill åstadkomma.

Får helt enkelt hoppas skärmtid kommer till atv någon gång framöver :smile:

Hur gammal är sonen? Och vad säger han själv om detta?

Tänker att det också går att jobba med andra metoder, av pedagogisk art snarare än teknisk. Eftersom jag antar att ni redan sagt till sonen men detta inte hjälper så kan vi ta avstamp i Ross Greenes tankesätt att ”barn gör rätt om de kan”. Dvs. det intressanta här blir vad är det som gör det svårt för er son att följa er uppmaning och begränsa sitt youtube-tittande till XX minuter per dag.