App för Homekit

@Thor Du använde en app som tog en säkerhetskopia på inställningarna i Homekit, vilken är det?

Jag använder den här

Tack för förslagen. Skall kolla upp bägge. Jag hade en krasch och alla mina automatiseringar försvann😩.

Lärde med den hårda vägen och kör den appen nu också. Har inte behövt använda den som tur är.

Jag känner med dig. Tog några crasher innan jag installerade appen. Sen måste man dock lägga till allting i HomeKit igen men det som underlättar är att med backup så matchar du in alla enheter med backupens inställningar för hur enheterna varit konfigurerade så det kanska 20 minuter istället för flera timmar

Fick en ny krasch i går kväll. Så det blev att testa appen direkt. Tyvärr backade den inte upp mina automationer som jag använder. Jag har endast lampor som tänds och släcks vid olika tider beroende av vilken veckodag det är och det var just dessa jag ville ha backup på. Det var något om att 3parts appar inte har tillgång till detta.

Vad kör ni för automationer? :slight_smile:

Från sajten:
image

Controller för HomeKit är din räddare i nöden om allt skulle braka och nu har appen blivit ännu bättre.

Apples egna app för HomeKit lämnar en del att önska och Controller råder bot på det mesta. Även om vi vill fortsätta använda Apples dedikerade app för att styra vårt smart hem är Controller ett måste.

Den största anledningen till att Controller är värd sina pengar är att den ger möjlighet till att skapa en backup av ens HomeKit-hem. Om ens HomeKit-hem skulle krascha, hänga sig eller av annan anledning sluta fungera ger Controller möjligheten att återställa allt från en säkerhetskopia. Med den senaste uppdateringen till 5.12 av Controller får vi flera nya funktioner som gör appen än mer intressant.

Controller Homekit

Widgets

Med Controller kan vi få widgets på vår hemskärm. Något som inte är möjligt med Apples egna app. Vi kan lägga till widgets för scenarion, flöden och HomeKit-kameror – allt lättåtkomligt direkt från hemskärmen.

NFC-Taggar

NFC-taggar är en något bortglömd men fantastisk funktion i Apple HomeKit. Med NFC-taggar kan vi trigga allt från scener, flöden eller öppna specifika delar av Controller för HomeKit.

URL-schema

Widgets och NFC-taggar använder URL-scheman för åtkomst till HomeKit-funktioner. Gänget bakom Controller har gjort dessa scheman publika så att alla som vill nörda ner sig ska kunna skapa länkar som tar oss direkt till en överblick över vad vi än önskar i vårt HomeKit-hem. Med en enkel länk kan vi trigga igång Controller, exempel på sådana länkar kan vara:

controllerforhomekit://v1/cameras
controllerforhomekit://v1/accessories
controllerforhomekit://v1/scenes

Workflows

För HomeKit-fantasten är Workflows ett måste. Här kan vi nu få se hur flödet flyter på och om det det inte fungerar så får vi inblick i även detta, något som saknas i Apples egna Hem-app.

Homekit qr

HomeKit-koder

Många HomeKit-produkter läggs till i HomeKit genom att vi skannar en kod. Ibland sitter den på baksidan eller undersidan av produkten vilket gör att vi har svårt att skanna koden när produkten väl är inpluggad eller placerad där den är tänkt att användas. Ibland kommer koden på en papperslapp och med den senaste uppdateringen av Controller kan vi nu spara koden direkt i appen.

Ladda ner appen till MacOS här och till iPhone här. Appen finns även för iPad och Apple Watch. Appen finns i en gratisversion och en Pro-version. Profunktionerna går att låsa upp med antingen en månadsprenumeration på 30,00 kr, en årlig prenumeration på 215 eller en livstidsprenumeration för 549 kr.

Via: Controller

1 gillning