Antalet 5G IoT-enheter väntas nå 100 miljoner 2026

Från sajten:
image

5G börjar få mer och mer fotfäste ute i världen. En ny undersökning visar att antalet smarta produkter som använder 5G väntas passera 100 miljoner år 2026.

Med 5G får vi snabbare hastigheter i våra mobila nätverk och även hos uppkopplade produkter som använder den frekvensen. Smarta produkter som ansluter till 5G väntas passera 100 miljoner år 2026.

Det är företaget Juniper Research som ser att ökningen från 17 miljoner enheter till 116 miljoner väntas ske på bara tre år. Framförallt beror ökningen på att städer bli smartare tillsammans med olika tjänster och hälsovård. Förutsättningen är givetvis att involverade företag uppdaterar till 5G i så många områden som möjligt med detta väntas ske tack vare fördelarna med snabbare uppkopplingar.

Enligt Juniper Research kommer det att finnas mer än 6o miljoner smarta anslutningar i städer globalt. Med utökad övervakning i publika transporter behövs också högre bandbredder vilket 5G erbjuder. Sjukvården är ett annat område som väntas dra mer nytta av snabbare hastigheter där fler tjänster blir uppkopplade och behöver övervakning i realtid.

Hur tror du att 5G kommer att förändra vår vardag?

Källa: IoTnews