Anställda ska övervakas hemma

Hoppas verkligen att Apple tvingar företaget av sluta med detta eller att Apple avslutar sitt kontrakt med dom… Bör också gälla alla företag som använder deras tjänst IMHO.
Jävla tilltag…

Källa?

1 gillning

Ok

Flyttar den här tråden till samhällsbubblan då den verkar vara någon form av inledning på en debatt om övervakning av anställda i hemmet.

Sorry, glömde länken :slight_smile: men Erik fixa den…

Det gör de nog

“Apple säger till NBC News att det i sina kontrakt med leverantörer gör klart att video- och fotoövervakning inte är tillåtet. Företaget ska även ha utfört kontroller hos Teleperformance i Colombia tidigare i år.”

Färövrigt så är det intressant hur “AI” har blivit en grej för att säga “Jo men det kommer inte missbrukas, vi har ju AI som löser det” Men det betyder ju absolut ingenting i praktiken. Det är kameror, som filmar, hemma hos folk - med allt vad det innebär för missbrukande från chefer och andra. Att man ens kommer på den tanken.

2 gillningar

Håller med.

Kan också jämföras med att skanna personers privata foton i telefonerna, något som är ens eget och inte någon annan ska ha tillgång till. Att man ens kommer på den tanken, så mycket man i alla år har ansett sig värna om den personliga integriteten.

1 gillning