Ansiktsupplåsningen i Pixel 4 fungerar med stängda ögon

Från sajten:
https://teknikveckan.com/google/ansiktsupplasningen-i-pixel-4-fungerar-med-stangda-ogon/


image

För några dagar sedan höll Google låda och visade upp sina nya flaggskeppstelefoner Pixel 4 och Pixel 4 XL.

En av nyheterna var att de har slopat fingeravtrycksläsare och implementerat en liknande teknik som Apples biometriska ansiktsupplåsning, Face ID. Google tycker att deras nya teknik är tillräckligt säker för att du ska kunna ersätta det helt med lösenord överallt i Android. Men en reporter för BBC har gjort en upptäckt att telefonen går att låsa upp oavsett om ögonen är öppna eller stängda. Ur ett säkerhetsperspektiv betyder det att den nyfikna kan låsa upp ägarens telefon när personen sover.

Apples Face ID kräver från start att användaren aktivt tittar på sin iPad Pro eller iPhone för att den ska gå att låsa upp, men funktionen går att stänga av som önskas. Det har dock dykt upp läckor på bilder där det framgår att Google jobbar på att öppna ögon krävs, så vi får hoppas att funktionen kommer snart.

Via The Verge

1 gillning

Kan ju ha att göra med att många blundar när man tittar telefonen, jag menar den top-bezeln kunde ju varit mer estetiskt tilltalande för att vara lite diplomatisk :laughing:

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fwww.mobilegeeks.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F04%2Ftim-cook-laughing.jpg&f=1&nofb=1