Annons: 5 tips som förlänger batteritiden i din laptop

Från sajten: (Hela den här artikeln är en annons från Intel)
image

Underbart är kort men behöver inte vara det. Här kommer 5 snabba tips som ger dig längre batteritid.

När det kommer till bärbara datorer är batteritid något som inte sällan faller i skuggan i förmån för andra egenskaper som prestanda eller skärmstorlek. Vad som är bra batteritid är såklart en högst personlig fråga. En persons behov kan skilja sig från en annans och sättet att använda våra datorer är lika individuellt.

Allt i en bärbar dator drar mer eller mindre mycket ström men de största strömtjuvarna i en tunn laptop är processorn och skärmen. Skärmen kan vi enkelt sänka ljusstyrkan på för att få ut lite extra batteritid men processorn behöver vara energieffektiv och dynamisk för att både kunna spara ström samtidigt som den ger hög prestanda när den behövs.

5 tips som förlänger batteritiden i din Windows-laptop

  • Använd Windows batteriläge och sänk prestandan
  • Sänk skärmens ljusstyrka
  • Stäng av tangentbordsbelysningen
  • Stäng av Wi-Fi och Bluetooth när det inte används
  • Använd en svart bakgrundsbild

Hur mycket extra batteritid tipsen ger kan variera från dator till dator

Visste du att… Alla bärbara datorer som är Athena-certifierade av Intel måste ha

  • Minst 9 timmars batteritid vid surf över Wi-Fi med en ljusstyrka på 250 nits
  • Minst 16 timmars lokal videouppspelning
  • 30 minuter snabbladdning ska ge minst 4 timmars batteritid

Project Athena är Intels innovationsprogram och omfattar både deras tionde samt elfte generation av processorer. För att säkerställa att tillverkarnas laptops lever upp till ovannämnda kriterier testar Intel varje laptop innan någon certifiering får lov att användas.

Intels märkning ”Utvecklad för mobil prestanda” visar att datorn i fråga har en tionde generationens processor från Intel och är Athena-certifierad. Athena-certifierade datorer med den elfte generationen processorer kommer kallas Evo och förväntas dyka upp på marknaden senare i år/ tidigt nästa år.

Håll utkik efter denna märkningen på bärbara datorer för att vara säker på att du vet var du får när du köper laptop.

Hur lång batteritid har din laptop och stämmer den med tillverkarens specifikation? Kommentera gärna och berätta om vad du känner för batteritiden i bärbara datorer. 🙂

Är du intresserad av att veta mer om laptops med riktigt bra batteritid? Här är några bärbara datorer som är Athena-certifierade och använder Intels tionde eller elfte generation av processorer.

Asus Acer Samsung Acer
Zenbook S Swift 3 Galaxy Book ION Spin 5