Annons: 3 bra saker du kan göra med Thunderbolt 3

Från sajten:
image

Thunderbolt 3 är inte bara en smidigt sätt att ansluta saker till datorn det är också ett kraftfullt gränssnitt. One cable to rule them all!

Det råder ingen tvekan om att Thunderbolt 3 är ett kraftfullt gränssnitt med en teoretisk maximal bandbredd på 40 Gpbs varav 8 Gbps är reserverad för video. Det ger dig, teoretiskt möjlighet att överföra filer i över 4 GB per sekund och/eller ansluta riktigt högupplösta skärmar, allt via en och samma kabel.

Tack vare den höga bandbredden hos Thunderbolt 3 möjliggörs användningsområden som vi annars bara kunnat drömma om. Här är några användningsområden som gjorts möjligt tack vare Thunderbolt 3.

Allt via en kabel

En av de kanske största fördelarna med Thunderbolt 3 ur ett produktivitetsperspektiv är onekligen “One cable docking”. Många moderna och mer påkostade skärmar har stöd för Thunderbolt 3 och är utrustade med ethernet samt flertalet USB-portar.

Det gör att du kan ansluta tex. tangentbord, mus och andra tillbehör direkt till skärmen. Anslut sedan endast en Thunderbolt-kabel till din laptop och du får inte bara en utökad skärmyta utan också anslutning till alla dina tillbehör samt laddning av din laptop. Allt via en kabel.

Spela krävande spel med externt grafikkort

När du kommer hem från jobbet kan du faktiskt använda din laptop för att spela dina favoritspel. Anslut ett externt grafikkort och du kan förvandla din tunna laptop till en riktigt potent gamingdator. Thunderbolt 3 har inga problem att hantera informationen från externa grafikkort som idag använder PCIe 3.0 x16 bandbredden på upp till 32 GB per sekund.

Visste du att… Alla laptops som ingår i Intels innovations program Athena har stöd för både Thunderbolt 3 och Wi-Fi 6 . Hur vet du att en laptop har Athena certifierats?

Intels märkning ”Utvecklad för mobil prestanda” visar att datorn i fråga har en tionde generationens processor från Intel och är Athena-certifierad. Athena-certifierade datorer med den elfte generationen processorer kommer kallas Evo och förväntas dyka upp på marknaden senare i år/ tidigt nästa år.

Håll utkik efter denna märkningen på bärbara datorer för att vara säker på att du vet var du får när du köper laptop.

Blixtsnabb extern lagring

Bandbredden som finns tillgänglig via Thunderbolt 3 öppnar även upp för läs- och skrivhastigheter på över 2 GB per sekund. Smått galet men guld värt för dig som vill ta snabb backup av dina stora filer och projekt ute på språng.

Thunderbolt 3 för externa hårddiskar ger blixtsnabba läs- och skrivhastigheter.

Använder du Thunderbolt 3 idag och i så fall till vad? Om inte, hur skulle du använda Thunderbolt 3 i din laptop om du hade möjligheten?

Är du intresserad av att veta mer om laptops med Thunderbolt 3? Här är några bärbara datorer som är Athena-certifierade och använder Intels tionde eller elfte generation av processorer med stöd för Thunderbolt 3.

Dell Acer Samsung Asus MSI
XPS 13 Swift 3 Galaxy Book Ion (2-in-1) Zenbook Flip S (2-in-1) Prestige 14