Anledningen till att första iPhone saknade kopiera och klistra in

Från sajten:


För femton år sedan släpptes iPhone som satte standarden för den moderna smarttelefonen – men en viktig funktion saknades.

Att kunna kopiera, klippa ut och klistra in text känns som den mest grundläggande funktionen på en smarttelefon. Men år 2007 saknade den första iPhone-modellen just detta och nu har vi fått svar på varför.

Kanske föga förvånande var problemet att tiden inte räckte till. Med Steve Jobs järnhand vid rodret pressades de anställda till att få färdigt telefonen i tid. När Steve Jobs väl presenterade deras första iPhone på scen stod anställda i kulisserna och bet på naglar i rädsla för att telefonen skulle börja krångla.

Ken Kocienda som tidigare var utvecklare för Apple delar nu med sig av sin historia hur de istället fick lägga tid på textsystem, tangentbord och autokorrigering. Att kunna kopiera och klistra in blev helt enkelt bortprioriterat i första versionen.

Via: PhoneArena

Den presentationen är så värd att titta på. Det finns nog ingen vare sig innan eller efter som är bättre.

1 gillning

Klassiker!

Ken’s bok som kom för ett tag sedan är väl värd en läsning/lyssning.
Han var ju en av dom ledande utvecklarna av iPhone.
Tillsammans med Don Melton som ligger bakom WebKit och Safari.

Creative Selection: Inside Apple's Design Process During the Golden Age of Steve Jobs https://www.amazon.se/dp/1250194466/ref=cm_sw_r_cp_api_i_BF0BJ22ZE4D0PMBSCDXZ

1 gillning