Analytiker tror att iPhone kommer bli allt dyrare

Från sajten:
Analytiker tror att iPhone kommer bli allt dyrare | Teknikveckan


image

Det pågående handelskriget mellan USA och Kina kan få stora konsekvenser för priset på iPhone meddelar analytiker på JP Morgan idag.

Apple tillverkar iPhone i Kina och om den föreslagna tariffen på 25 procent på importerande varor från Kina slår i kraft så tror JP Morgan att vi kommer sen en prishöjning på iPhone på runt 14 procent. Så om en iPhone kostade 1 000 dollar innan tariffen så kommer den kosta 1 142 dollar efter.

Apple står inför två val om detta sker och det är att antingen ta smällen på ca 14 procent ur egen ficka eller lägga den på slutkunden. Risken är dock att försäljningen backar ytterligare om priset ökar på iPhone. Bank of America uppskattar att det skulle bli en prishöjning på ca 20 procent om Apple valde att börja tillverka sina telefoner i USA.

Via CNBC

1 gillning

Svaret är ja, men jag bor i Sverige. Tullen i fråga är import till USA från Kina. Eller ska Apple låta Européer betala för amerikanarnas tull? Att Trump vill införa dessa tullar är skrämmande och baksträvande, men de gäller inte för import från Kina till EU.