Analytiker tror att Apple planerar att släppa billigare AirPods

Från sajten:
image

Apple har dominerat true wireless-marknaden länge men vindarna har börjat vända så det kan vara dags att släppa billigare hörlurar.

Apples billigaste hörlurar är AirPods (andra generationen) för 1 795 kronor. Även om de brukar vara billigare hos andra återförsäljare så har Apple börjat tappa andelar på marknaden där de länge varit störst. Nu tror analytikern Jeff Pu att Apple jobbar på billigare hörlurar för att konkurrerande hörlurar blir mer populära, minskad efterfrågan på AirPods 3 och att inga hörlurar kanske släpps i år.

Enligt Jeff Pu arbetar Apple på ett par ”AirPods Lite” men ingen information om vad dessa kommer att kosta eller ha för funktioner. Men prislappen skulle kunna landa på 1 000 kronor med lite sämre ljud och färre funktioner.

Via: 9to5mac

Analytiker alltså. Dom verkar kunna komma på vad som helst. :joy::joy:

AirPods är ju dom mest sålda hörlurarna på marknanden och vanliga AirPods anses väl inte som dyra.:man_shrugging:

2 gillningar

Svårt att tänka mig att det ens är möjligt att släppa lurar med färre funktioner än AirPods. Vad skulle de ta bort? Paus/Play?

1 gillning

Då blir det ju ingenting kvar :sweat_smile:

9to5Mac-artikeln säger $99. Detta kommer inte vara 1 000 kr som bubblan-artikeln översätter till.

iPhone SE:
:us: $ 429
:sweden: 6 497 kr

Apple Watch Ultra:
:us: $ 799
:sweden: 10 995 kr

.. $99 borde därför hamna på 1400-1500 kr. Tack skäpvaluta SEK för det :frowning:

Även priserna du specar för USA är felaktiga, de visar alltid priser utan moms =)

1 gillning

Amerikanska nyhetsartiklar visar också alltid priser utan moms. Så inget jag skrev är fel. För att jämföra priser gör man bäst i att jämföra amerikanska priser ex moms med svenska priser inkl moms.

Jag killgissade fritt precis som 9to5mac :grin:

…skulle kunna landa på 1 000 kronor

Från sajten:
image

Apple förväntas uppdatera sitt AirPods-sortiment senare i år med flera nya modeller.

Analytikern Jeff Pu förutspådde redan förra året att Apple planerar en ny, billigare modell kallad “AirPods Lite”. Nu sägs det dessa kommer att släppas under andra halvan av 2024. Jeff Pu skriver även att nya AirPods Max också är på väg.

I sin rapport tror Jeff Pu att produktionen av AirPods kommer att öka tack vare lanseringen av den billigare AirPods-modellen. Trots detta förväntas den totala volymen av AirPods minska med 4 procent jämfört med föregående år till 55 miljoner enheter på grund av dämpad efterfrågan.

Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har rapporterat att Apple arbetar på en billig version av AirPods som ska släppas 2024 – med en prislapp på omkring 99 dollar.

Via: 9to5mac

Läs mer: