Analys av hela TikTok-debaklet

TikTok, ett rejält säkerhetshot eller bra en utmaning till amerikanska teknikjättars dominans? Christian Catomeris, journalist på SVT gör sin analys.

Det här känns lite som samma soppa som Huawei. Mycket spekulationer men inga konkreta bevis att Tik Tok gör det påstådda.
Företaget bakom Bytedance är baserat på Cayman Islands. Och som jag fattat det ligger huvudkontoret i Singapore.
Dottern är väldigt orolig att Tik Tok kommer försvinna. Hon hade en lång utläggning av minnen av denna app. Som innan hette Musically. En app hon växt upp med.

https://www.bytedance.com/en/

Schibsted (Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Omni i Sverige samt en rad publikationer i Norge) avråder nu sina medarbetare från att använda TikTok. Det samma gäller UR och SVT.

Argumentet är inte nödvändigtvis det samma som Trump framhåller utan att appen generellt sätt ber om för mycket information från telefonen. Samma rekommendation gäller andra appar som gör det samma.

Orkar knappt hänga med längre , men handlar det inte om att man inte får ha de på sin ”jobb” lur ?? De väl för fan bara ta bort då !!!

Det är en rekommendation, inte ett absolut förbud.

Jo , så mycket e ja med men ja menar : ta bort de från din jobb telefon , den har väl inget med ditt jobb och göra ( om man nubinte jobbar som influ el liknade ) o de gör dessa grupper inte vad jag vet …

Fast hur många kör dubbla mobiler?

Alla dom berörda Skulle ja tro , ja känner många som e under lop o alla dom har iaf privat lur oxå …

Problemet är att flera statligt och kommunalt anställda som lyder under offentlighetsprincipen inte har privat mobil och tjänstelur. De installerar och skriver vad som helst utan tanke på sin tjänstelur som de även ger till deras barn när de skall tik toka :slightly_smiling_face: