Amsterdams nya cykelgarage rymmer 7000 cyklar

Från sajten:


Staden Amsterdams nya cykelgarage är ett imponerande bygge. Utöver att få plats med 7000 cyklar är det placerat under vattnet.

Huvudstaden Amsterdam (Nederländerna) är en stad där många människor använder cykeln i sin vardag. I takt med att det blir allt svårare att parkera i staden blir det allt fler cyklar som istället ska parkeras och detta har staden nu löst med ett nytt cykelgarage. Beläget precis framför stadens tågstation rymmer detta cykelgarage 7000 cyklar. Det som imponerar är att cykelgaraget ligger under en av stadens många kanaler vilket innebär att båttrafiken i dessa nu längre inte berörs.

Bygget tog 4 år att färdigställa och kostnaden för detta landade kring 15 miljoner Euro. Det nya cykelgaraget har uppgångar direkt till tågens plattformar och där finns även plats för ett företag som kan reparera och fixa service på cykeln om detta behövs. Vill man hyra en cykel går detta bra också då det finns möjligheter till detta under vattnet.

Cykelgaraget väntas få tillökning inom kort och då ha plats för 11 000 cyklar. Ungefär 200 000 resenärer anländer dagligen till Amsterdam Centraal Station med antingen tåg, färjor, buss eller tunnelbana och hälften av dessa kommer dit med cykel. Att parkera sin cykel här är gratis de första 24 timmarna och därefter kostar det 1.35 Euro per dag.

Källa: The Verge

Att cykla i Amsterdam är en av livets höjdpunkter :blush:

2 gillningar