Amazons senaste uppdatering ger stöd för Matter via Thread

Från sajten:
image

Amazon har släppt en ny uppdatering som ger stöd för Matter. Genast blev 100 miljoner Echo-högtalare betydligt smartare.

Amerikanska företaget Amazon har nu släppt en uppdatering som innebär att deras Echo-högtalare får stöd för Matter. Därmed kommer också den fjärde generationens smarta Echo-högtalare att fungera som Thread Border Routers vilket ökar stabiliteten och ger snabbare svarstider i det smarta hemmet. Detta då kommunikationsprotokollet Thread nu aktiveras i enheterna. Enligt företaget finns det 100 miljoner högtalare på marknaden som får denna uppdatering.

Amazon + Matter

Med aktiveringen av Thread går det nu att ansluta smarta enheter från bland annat Eve och Nanoleaf till Alexa vilket inte varit möjligt tidigare. Ett Thread-nätverk kan hantera upp till 250 enheter inklusive 64 routers (32 aktiva samtidigt) och flertalet Thread Border Routers.

Dessutom fungerar nu iOS-versionen av Alexa-appen med Matter. Det innebär att det nu går att använda en iPhone för att lägga till Matter-kompatibla enheter till ditt smarta hem. Sedan tidigare hade Amazon aktiverat Matter via Wi-Fi till en del av sina smarta högtalare. Det var då endast möjligt att lägga till kompatibla produkter med en Android-mobil. Totalt har nu Amazon 20 olika enheter som kan fungera som kontroller för Matter.

Amazon meddelar också att de aktiverar sin “Frustration Free Setup” för Matter-produkter. Tillverkare som Aqara, Cync, Leedarson, Nanoleaf, TP-Link, Sengled och Yeelight arbetar med att stödja denna funktion och Eve är det första företaget som stöder detta. Vid beställning av produkterna Eve Energy, Eve Motion och Eve Door & Window senare denna månad går det att välja FFS (Frustration Free Setup) vilket innebär att produkterna är redo att ansluta till ditt nätverk när du får dessa.

Vad tycker ni om denna nyhet, börjar det röra på sig nu när det gäller Matter?

Källa: The Verge