Amazons aktie föll efter dyster prognos

Från sajten:
image

Amazon tror på en sämre julhandel och räknar med 7-15 miljarder dollar mindre i intäkter än förväntat till nästa kvartal.

Amazons aktie föll i efterhandeln med 13 procent efter torsdagens kvartalsrapport. Anledningen är att Amazon räknar med 140-148 miljarder dollar i intäkter nästa kvartal medans analytikers prognos låg på 155 miljarder dollar.

Under det gångna kvartalet så redovisades en omsättning på 127,1 miljarder dollar vilket är 16,3 miljarder dollar mer än samma period förra året – men under analytikers prognos. Nettovinsten sjönk till 28 cent per aktie eller 2,9 miljarder dollar, vilket kan jämföras med 3,2 miljarder dollar samma period förra året.

Via: CNBC

Från sajten:
image

Techbolagen fortsätter att ha det tufft och nu ser det ut som att Amazon kommer att skära ned ordentligt på personal.

Det är The New York Times som rapporterar att Amazon kan göra deras största nedskärning hittills. Så många som 10 000 anställda kan få gå i ett kommande varsel. De senaste kvartalsrapporterna från flera techbolag har visat att de har fortsätt tufft i rådande världsläge.

När det dessutom flaggats för en sämre julhandel så ser det inte ut att vända det närmaste. Även Meta ryktas göra kraftiga nedskärningar inom kort.

Via: The New York Times