Amazon uppdaterar sina Echo Show 8 och 5

Från sajten:
image

Amazon uppdaterade häromdagen ett par av sina röstassistenter med skärm. Det är modellerna Echo Show 8 och Echo Show 5 som fått lite mer kärlek.

Amerikanska företaget Amazon har uppdaterat sina Alexa Echo Show, modellerna 8 och 5, med lite fler finesser. Visserligen säljs dessa inte officiellt i Sverige men går att komma över via olika återförsäljare som importerar dessa. Precis som tidigare är det engelska som gäller när du vill röststyra din Alexa-högtalare då svenska inte stöds …än. Båda modellerna är utrustade med fysiska linsskydd som kan användas för att täcka över kameralinsen och därigenom öka din integritet i hemmet.

Amazon Echo Show 8 Shutter

Via kameralinserna på enheterna kan du även övervaka hemmet i Alexa-appen. Lite bonusfunktion vilket faktiskt är smart eftersom du då kan ha färre kameror hemma.

Echo Show 8

Amazon Alexa Echo Show 8 har en 13 MP, frontkamera med vidvinkel som kan följa dig runt i rummet medan du pratar. Det handlar inte om en roterande kameralins utan rörelsefunktionen görs med virtuell hjälp. Enheten har en adaptiv färgdisplay som anpassar sig efter ljusförhållandena i rummet du befinner dig i. Dessutom har den dubbla stereo högtalare för bättre ljud. Echo Show 8 stöder även samtal via Zoom.

Echo Show 5

Amazon Alexa Echo Show 5 har nu en 2 MP frontkamera vilket är dubbelt så mycket som i nuvarande modell. Den finns i färgerna Light Blue, Charcoal eller White.

Echo Show 5 finns även i en modell för barn med lite lekfullare utseende.

Pris för Echo Show 8 är $130 och för Echo Show 5 $85 och enheterna ska börja skeppas i juni månad.

Källa: Engadget

De säljs numera i Sverige via Amazon.se men med den brasklappen att de inte har svenskt stöd.

Nja, nästan - det är bara modellerna Echo 4 och Echo Dot 4 som säljs officiellt på svenska Amazon. Då i färgerna Charcoal - övriga färger och modeller får hittas via andra kanaler.

Ah, fast de tillåter Echo 8 att säljas av tredjepart via Amazon.se i alla fall. Köpte den själv därigenom. Innan jag insåg att det var mycket dyrare än att bara köpa från någon annan svensk e-handlare som tagit in dem :smile: