Amazon tar fram stora artilleriet - lanserar nya Alexa-högtalare över hela linjen

Från sajten:
https://teknikveckan.com/smartahem/amazon-tar-fram-stora-artilleriet-lanserar-nya-alexa-hogtalare-over-hela-linjen/


image

I går höll Amazon ett hårdvaru-fokuserat event där e-handelsgiganten presenterade hela 15 nya produkter. Bland dem fanns både en smart ring, smarta glasögon, hörlurar och en microvågsugn som på olika sätt interagerade med Alexa.

Men det som kan vara intressant för oss att importera om vi gillar att språka med Alexa på engelska är den nya Echo Studio som är en lite större högtalare som skall konkurrera med Google Max och Apple HomePod. Den stödjer både Dolby Atmos och 3D-ljud. Priset landar på endast 199 dollar + moms och har är helt klart en vacker pjäs.

Som flera av Amazons högtalare extraknäcker den som Zigbee-hub.

Den traditionella standardhögtalaren Echo utan något epitet fick uppdaterat ljud och flera färger att välja mellan medans minstingen Echo Dot får en inbyggd klockradio i sig. Hur självklart är inte det så här i efterhand? Amazon säger att den vanligaste frågan till Alexa är hur mycket klockan är. Priset landar på 60 dollar plus moms för Dot och 100 dollar plus moms för vanliga Echon. Vill du ha Zigbee-funktionalitet måste du emellertid fortsatt välja Echo Plus för 150 dollar.

Slutligen meddelar Amazon stolt att Samuel L. Jacksons röst kommer till Alexa och detta inklusive svordomarna. Det gör också att vi inte längre kallar Alexa en hon.

Ingen av produkterna förväntas komma till Sverige utan det är import som gäller.

Via The Verge.

Looks like a real “bad motherfucker”

Tycker dom ser små och söta ut mera :wink:

Ser riktigt trevliga ut.

…men ugnen hade jag aldrig fått plats med i köket hemma!
image

Pulp fiction :wink:

Önskar att goggle skapar något liknande med de högtalarna denna innehåller, spontant känns det som att det kan bli riktigt bra :smiley: