Amazon sparkar 18 000 av sina anställda

Från sajten:
image

Teknikjätten Amazon har meddelat att man kommer att säga upp 18 000 anställda, den största uppsägningsrundan i företagets historia.

Dessa uppsägningar kommer efter att ett antal andra teknikföretag så som Meta, HP, Seagate och Twitter också varit tvungna att säga upp anställda på den senaste tiden. Enligt Amazons vd Andy Jassy kommer uppsägningarna att påverka företagets fysiska butiker och administrativa funktioner, och kommer att hjälpa företaget att uppnå “långsiktiga möjligheter med en starkare kostnadsstruktur”. Uppsägningarna representerar en liten del av Amazons globala arbetsstyrka på över 1,5 miljoner anställda. Amazons vd Andy Jassy skriver i ett mejl (som företaget också publicerat) till de anställda:

Amazon har överlevt osäkra och svåra ekonomiska tider förr, och vi kommer att fortsätta göra det. De här förändringarna kommer att hjälpa oss att nå våra långsiktiga möjligheter med en starkare kostnadsstruktur

Via: Sydsvenskan

Från sajten:
image

Meta gick nyligen ut med sin andra stora nedskärning och nu är det dags för Amazon.

Amazon-chefen Andy Jassy har meddelat personalen att de kommer att behöva säga upp ytterligare 9 000 anställda. Nedskärningarna kommer främst påverka Amazon Web Services, Twitch och marknadsföring. Exakt vilka som kommer få gå kommer inte vara klart förens senare i april.

Precis som med senaste nedskärningar är planen att trimma ned kostnader inför en osäker ekonomi och framtid. I höstas meddelade Amazon att de skulle säga upp 10 000 anställda, en siffra som justerades till 18 000 i januari.

Via: Engadget

Wow, och oh shit :frowning: